Avertismentul FMI pentru autoritatile din Romania (Video)

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 12:34
6416 citiri
Avertismentul FMI pentru autoritatile din Romania (Video)
Foto: Twitter/IMF

Fondul Monetar International (FMI) sustine ca adoptarea legii insolventei persoanelor fizice fara un studiu de impact adecvat si fara consultarea asociatiilor implicate ar putea sa nu-si atinga obiectivele si sa aiba un impact negativ pe piata financiara.

"FMI sustine eforturile autoritatilor de a promova o legislatie in domeniu, dar suntem profund ingrijorati ca adoptarea legii insolventei fara un studiu de impact adecvat, fara consultarea asociatiilor implicate, ar putea sa nu isi atinga obiectivele.

Daca nu este planificata cu atentie, bine structurata si bine implementata, o astfel de lege poate avea un impact negativ pe piata financiara", se arata intr-o scrisoare a FMI transmisa ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si presedintelui Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Bogdan Ciuca.

FMI vine la Bucuresti pentru a treia evaluare a acordului cu Romania

FMI sfatuieste autoritatile sa inceapa adoptarea legii insolventei numai dupa un studiu de impact si dupa consultarea institutiilor de profil.

"Incurajam autoritatile sa se inspire din experienta tarilor, mai ales a tarilor din zona UE. Dorim sa ne exprimam temerea cu privirea la initiativele legislative discutate de parlament care urmaresc conversia din moneda straina in lei a imprumuturilor folosind cursul istoric, iar acest lucru ar putea supune riscului stabilitatea financiara a sistemului", se precizeaza in scrisoarea FMI.

In dezbaterile subcomisiei juridice pe tema legii insolventei persoanelor fizice deputatul PDL Danut Culetu a afirmat luni ca Parlamentul ar trebui sa se "aplece" mult mai atent asupra unei astfel de legi.

"Trebuie sa fie implicati foarte multi profesionisti. Sunt multe presiuni in piata si cred ca varianta optima ar fi sa ne aplecam mult mai atent", a spus Culetu.

Subcomisia juridica dezbate luni cu specialistii in domeniu legea insolventei persoanelor fizice.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#FMI lege insolventa persoane fizice, #FMI critici lege insolventa persoane fizice , #FMI