FMI va acorda Greciei mai mult timp pentru achitarea imprumutului

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 09:51
1114 citiri
FMI va acorda Greciei mai mult timp pentru achitarea imprumutului

Fondul Monetar International este pregatit sa acorde Greciei mai mult timp pentru a-si achita imprumutul in valoare de 110 miliarde de euro obtinut de la FMI si Uniunea Europeana, cu conditia ca statele europene sa fie primele care adopta o astfel de decizie, a afirmat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Oficialii de la Atena fac "exact ceea ce este nevoie sa faca" pentru a reduce cheltuielile si a indeplini conditiile de acordare a creditului obtinut de la FMI si Uniunea Europeana, a explicat oficialul FMI, adaugand ca depinde de starea economiei daca Grecia va avea nevoie de o extindere a termenului de plata.

"Daca europenii decid sa faca ceva, cu certitudine si noi vom face la fel. Putem face asta si ar putea fi de folos, dar este doar o mica parte", a apreciat Strauss-Kahn, intr-un interviu acordat postului de televiziune Bloomberg.

Investitorii inca nu au incredere in Grecia iar FMI se asteapta ca necesitatile de finantare ale statului elen sa creasca cu o treime in 2014.

"Grecia s-a imprumutat foarte mult, de aceea este intr-adevar o problema cum sa achite aceasta datorie in conditiile in care Produsul Intern Brut s-a contractat si exista perspective de crestere a economiei foarte reduse", a explicat Domenico Lombardi, fost membrul al conducerii FMI.

Declaratiile lui Strauss-Kahn vin dupa ce Lorenzo Bini Smaghi, membru in consiliul guvernatorilor BCE, a declarat la Washington ca FMI are mecanisme pentru a acorda "o asistenta prelungita" pentru tarile care au primit imprumuturi si "se gandeste" la situatia Greciei, desi nu s-a decis inca nimic.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#FMI imprumut Grecia, #FMI rambursare imprumut Grecia, #bani FMI , #FMI