Fost angajat al FMI: Lagarde este "viciata"

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 19:51
1749 citiri
Fost angajat al FMI: Lagarde este "viciata"
Foto: BBC

Un reputat economist, fost angajat al Fondului Monetar International, si-a exprimat dezaprobarea fata de conducerea "viciata" a Fondului si a afirmat ca "se simte rusinat" pentru ca a lucrat in cadrul acestei institutii.

Peter Doyle a explicat intr-o scrisoare deschisa obtinuta de BBC, adresata lui Shakour Shaalan, decanul consiliului director al FMI, motivele pentru care a decis sa demisioneze dupa 20 de ani, potrivit .

El foloseste teremeni precum "incompetenta", "esecuri" si "dezastruos", referindu-se la numirile in functia de director general al FMI din ultimii zece ani.

Potrivit lui Doyle, fost consilier al Departamentului European din cadrul FMI, care administreaza programele de asistenta pentru Grecia, Portugalia si Irlanda, faptul ca avertismentele FMI cu privire la agravarea crizei financiare globale reprezinta un esec al "primului ordin", iar esecul monitorizarii crizei financiare devine "mai adanc inradacinat".

"Acest lucru este cel mai evident atunci cand vine vorba de numirile pentru functia de director executiv, care, in ultimul deceniu, au fost in mod evident dezastruoase.

Chiar si actualul director (Christine Lagarde) este viciat si nici geniul, nici integritatea si nici elanul nu pot compensa pentru ilegimitatea fundamentala a proiectului de selectie", scrie Doyle, facand referire la traditia potrivit careia in fruntea FMI este numit intodeauna un european, in timp ce seful bancii mondiale este ales mereu de SUA.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Christine Lagarde viciata, #fost angajat FMI Christine Lagarde , #FMI