Franks: Am ajuns la o intelegere cu Guvernul

Duminica, 09 Mai 2010, ora 17:52
2184 citiri
Franks: Am ajuns la o intelegere cu Guvernul
foto: Antena 3

Jeffrey Franks, trimisul Fondului Monetar International in Romania, a anuntat, duminica seara, ca a ajuns la o intelegere cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, iar rezultatele discutiilor cu partea romana vor fi anuntate oficial luni dimineata.

Franks a declarat ca totul depinde acum de actiunile Guvernului roman, iar urmatoarea transa a imprumutului FMI va ajunge in tara la sfarsitul lunii iunie, daca Romania respecta calendarul masurilor convenite cu Fondul.

La randul sau, ministrul Vladescu a anuntat ca tinta deficitului bugetar a fost stabilita cu FMI la 6,8%, mizand pe o crestere economica zero.

Basescu: Daca nu luam masurile anuntate, amanetam cu totul viitorul tarii

Reprezentantul Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, s-a intalnit in cursul zilei de duminica cu conducerea Senatului, apoi cu reprezentantii partidelor de Opozitie, PNL si PSD, iar intr-un final a discutat si cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, pe marginea acordului cu FMI si a masurilor de austeritate pe care acesta le presupune.

Franks a iesit din Ministerul Finantelor in jurul orei 17:45 si a anuntat ca FMI a ajuns la un acord cu partea romana, detaliile urmand sa fie anuntate in cursul zilei de luni.

Antonescu, dupa discutiile cu FMI: Este necesar un alt Guvern, capabil si credibil

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#acord fmi guvern, #fmi intelegere guvern, #franks transa fmi , #FMI