Franks (FMI): Am avut o intalnire foarte productiva cu parlamentarii

Luni, 07 Mai 2012, ora 19:46
1201 citiri
Franks (FMI): Am avut o intalnire foarte productiva cu parlamentarii
Foto: Arhiva

Negociatorul-sef al FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, a declarat, luni, dupa intalnirile cu deputatii din Comisia de buget, finante si banci, ca discutiile au fost productive.

"Am avut o discutie foarte productiva cu parlamentarii", a declarat Franks la incheierea evenimentului.

Discutiile dintre cele doua parti au vizat memorandumul de politici macroeconomice din cadrul acordului stand-by de tip preventiv semnat de autoritatile romane cu FMI.

"Este foarte important pentru noi sa urmarim evolutiile din Parlament si subiectele discutate aici", a declarat Jeffrey Franks, in deschiderea intalnirii.

Reprezentantii Comisiei de buget din Camera Deputatilor discuta luni cu FMI

De asemenea, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Nicolae Idu, a spus ca sprijinul Parlamentului pentru Guvern "este un semnal foarte bun in ceea ce priveste continuarea programului cu FMI".

Sefa Comisiei pentru buget - finante a Camerei Deputatilor, Maria Eugenia Barna, a aratat, in cadrul intalnirii, ca Parlamentul doreste ca Guvernul sa aiba o buna colaborare cu Legislativul.

La discutiile de luni au participat si viitorul sef al misiunii pentru Romania, olandezul Erik de Vrijer, si reprezentantul rezident al Fondului Monetar International la Bucuresti, Tonny Libek.

Misiunea FMI, a Comisiei Europene si Bancii Mondiale a venit in Romania pe 24 aprilie pentru a cincea evaluare a Acordului stand-by aflat in derulare cu autoritatile romane.

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,6 miliarde de euro.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#FMI comisie buget finante, #Franks comisie buget finante, #FMI acord Romania, #Jrefferey Franks FMI Romania , #FMI