Franks se contrazice pe majorarea salariilor

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 12:56
3180 citiri
Franks se contrazice pe majorarea salariilor

Seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, s-a contrazis in declaratii in mai putin de doua ore.

Astfel, dupa ce, in timpul conferintei de presa de miercuri dimineata, Franks declarase ca guvernul va reintregi salariile in anul 2013, dupa o majorare initiala de 8 procente in luna iunie a acestui an, ulterior, el a revenit asupra informatiilor oferite.

In timpul unui interviu acordat postului Romania TV, seful misiunii FMI si-a rectificat pozitia, precizand ca a doua majorare a salariilor bugetarilor va fi efecutata in luna decembrie din 2012, asa cum anuntasera si premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Florin Georgescu.

"Am convenit cu guvernul sa crestem astfel salariile cu 8 la suta si cu inca 8% pana la sfarsitul anului. Pana la sfarsitul lui decembrie, vor fi marite salariile", a confirmat Franks.

Franks ataca baietii destepti si promite salarii reintregite in 2013

El a precizat ca nici acest lucru, nici restiurea banilor luati pe nedrept de la pensionari, nu va conduce la ratarea tinei de deficit bugetar, stabilita la 2,2 la suta pentru acest an.

"Trebuie sa tinem cont de contextul in care ne aflam si in deficitul pe 2012, care a scazut de la 4,4% la 2,2%. Este un deficit foarte mic in Uniunea Europeana, cel pe care il are Romania", a subliniat Franks.

De altfel, imediat dupa conferinta de presa sustinuta de FMI, guvernul a emis un comunicat in care se preciza ca guvernul a convenit reintregirea salariilor pana in decembrie 2012, cel mai tarziu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Jeffrey Franks contradictii salarii, #Jeffrey Franks reintregire salarii bugetari , #FMI