Ialomitianu: FMI analizeaza masurile Guvernului privind salariile si pensiile

Vineri, 10 August 2012, ora 19:27

   

Ialomitianu: FMI analizeaza masurile Guvernului privind salariile si pensiile
Reprezentantii FMI analizeaza foarte atent daca reintregirea salariilor bugetarilor si restituirea contributiilor unor pensionari sunt sustenabile si daca aceste plati pot fi facute si in 2013, a declarat vineri deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, membru al Comisiei de buget-finante.

Ialomitianu a spus, dupa intalnirea pe care membrii comisiei au avut-o cu delegatia FMI, ca cei de la Fond le-au transmis foarte clar ca orice masura care duce la reducerea veniturilor trebuie compensata cu taierea de cheltuieli.

Intrebat daca oficialii FMI au fost de acord cu reintregirea salariilor bugetarilor si restituirea contributiilor pensionarilor, Ialomitianu a raspuns ca acestia au acceptat, dar fac o analiza.

"Masurile sunt acceptate, dar analizeaza foarte atent daca aceasta majorare este sustenabila, pentru ca trebuie sa se asigure ca si in 2013 se pot face platile la nivelul rezultat in urma majorarii salariilor", a afirmat deputatul PDL.

El a adaugat ca este posibil ca salariile bugetarilor sa fie reduse din nou la anul daca nu se imbunatateste colectarea veniturilor iar Guvernul va veni cu masuri de reducere de impozite si taxe, pentru ca orice reducere de impozite si taxe pune in pericol situatia financiara si deficitul bugetar iar actualul Guvern trebuie sa ia masuri de reducere de cheltuieli.

Ialomitianu a sustinut ca oficialii FMI si cei de la Comisia Europeana au manifestat ingrijorare, pentru prima data, privind deteriorarea situatiei economice si financiare a Romaniei din cauza crizei politice.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1260 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor