Ilie Serbanescu: FMI are o pozitie ipocrita

Vineri, 21 Mai 2010, ora 23:37
2870 citiri
Ilie Serbanescu: FMI are o pozitie ipocrita

Pozitia Fondului Monetar International (FMI) este una ipocrita, a declarat, vineri analistul economic Ilie Serbanescu.

Referindu-se la declaratia directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a afirmat, joi seara, la o emisiune a postului de televiziune France 2, ca Fondul a sugerat reducerea deficitului bugetar al Romaniei prin cresterea taxelor si impozitelor, in special pentru cei bogati, si nu prin taierea cu 25 la suta a lefurilor, insa ca guvernul Romaniei nu a acceptat aceasta formula, analistul Ilie Serbanescu a precizat:

"Daca nu ar fi fost si evenimentele din Grecia concomitent, probabil ca reactia lor nu ar mai fi fost aceeasi".

Potrivit analistului economic, programele Fondului nu duc la rezolvarea situatiei, intrucat nu se pot reduce deficitele numai prin taierea cheltuielilor.

"Intre diminuarea salariilor si cresterea taxelor, eu as fi fost pentru cresterea taxelor, pentru ca atunci fiecare ramane sa isi chiverniseasca castigurile. Fara programe de relansare, pe care FMI nu le are, nu se poate face nimic", a subliniat Ilie Serbanescu.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ilie Serbanescu FMI Romania, #masuri FMI criza Romania, #Dominique Strauss Kahn FMI , #FMI