Ioan Oltean: Ponta conduce un guvern extrem de pervers

Vineri, 09 August 2013, ora 17:31
1885 citiri
Ioan Oltean: Ponta conduce un guvern extrem de pervers
Foto: Arhiva

Emil Boc a fost cinstit cu romanii cand a anuntat si aplicat masuri de austeritate, "calitate ce nu i se poate atribui premierului Victor Ponta", care conduce un guvern "extrem de pervers", afirma vicepresedintele PDL, Ioan Oltean.

"Emil Boc a fost cinstit cu romanii, ceea ce nu i se poate atribui astazi premierului Victor Ponta, premierul care conduce Guvernul-taxe. De la inceputul anului si pana acum, principala preocupare a Guvernului Ponta a fost aceea de a creste taxele, impozitele, de a identifica noi taxe si noi impozite. Romania se contureaza, in acest moment, ca una dintre tarile cu cea mai slaba predictibilitate fiscala, ca una dintre cele mai nesigure tari din UE in ceea ce priveste predictibilitatea fiscala si garantia, siguranta investitiilor.

Sub asediul birurilor: Pe cine loveste noul val de taxe

Romania este tara care, in 2012, a pierdut peste 12% dintre investitorii straini, cea mai grea si mai mare pierdere de investitie straina dintre tarile UE. In 2013, 37% dintre investitorii straini au preferat sa plece din Romania tocmai din cauza acestei nesigurante fiscale", a declarat, vineri, vicepresedintele PDL Ioan Oltean.

In opinia lui Oltean, Guvernul Ponta este "campionul modificarilor Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala".

"In mai putin de 15 luni de guvernare, s-au produs 25 de modificari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Fiscala, aproape doua modificari pe luna, este un record absolut. Acest lucru dovedeste ca principala preocupare a Guvernului este aceea de a identifica taxe si impozite noi, de a majora taxele si impozitele, ca singura solutie prin care bugetul tarii poate fi marit.

E cea mai perversa cale prin care salariile si pensiile tuturor cetatenilor din Romania sunt afectate. Guvernul Boc, e adevarat, a diminuat salariile bugetariilor. Guvernul Ponta, prin acest mijloc extrem de pervers isi baga mainile in buzunarele tuturor cetatenilor din aceasta tara", a spus liderul democrat-liberal.

Oltean a adaugat ca 21 de taxe si de impozite au fost create in Romania de la inceputul guvernarii Ponta si pana acum. Ioan Oltean s-a referit si la masura reducerii TVA la paine, despre care a spus ca PDL o sustine, cu mentiunea ca ea nu trebuia luata printr-o "contrabalansare cu crestere de accize si de taxe in alt domeniu, ci prin masuri de crestere economica".

Ministerul Finantelor: Acordul cu FMI nu este legat de introducerea unor noi taxe si impozite

Conform unor surse oficiale, in ultimele negocieri ale Guvernului cu FMI s-a discutat despre impunerea incepand cu anul viitor a unor noi taxe aplicate asupra veniturilor provenite din inchirierea imobilelor.

Seful misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter, a declarat, saptamana trecuta, referindu-se la modificarea Codului Fiscal, ca este necesara si largirea bazei de contributii sociale, astfel incat sistemul sa poata fi durabil si sustenabil.

Autoritatile romane au convenit la finele lunii iulie cu FMI si Comisia Europeana (CE) un acord preventiv pe doi ani care va totaliza 4 miliarde euro, suma impartita egal de cele doua institutii financiare internationale, acordul stand-by urmand sa fie discutat de boardul FMI in toamna.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Ioan Oltean Emil Boc, #Ioan Oltean Victor Ponta, #Ioan Oltean FMI, #Ioan Oltean Guvern, #Guvern FMI , #FMI