Ziare.com

Isarescu si Tanasescu, la "Romania, incotro? Provocari si realitati post-acorduri FMI si CE"

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 14:01

   

Isarescu si Tanasescu, la "Romania, incotro? Provocari si realitati post-acorduri FMI si CE"
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu, particpa la conferinta "Romania, incotro? Provocari si realitati post acorduri FMI si CE", ce se va desfasura joi la Banca Nationala a Romaniei, sala Mitita Constantinescu.

Conferinta face parte din ciclul evenimentelor financiar-bancare "Romania, incotro?", organizate de Oxygen Servicii cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei si Asociatiei Romane a Bancilor.

Aceasta editie abordeaza diverse aspecte privind strategia Romaniei de iesire din colaborarea cu finantatorii externi dupa expirarea acordurilor cu FMI si CE si care ar trebui sa fie practicile guvernamentale pentru a fi credibile si predictibile.

"Orice investitie neterminata este o resursa imobilizata. Dezvoltarea unei tari si implicit cresterea nivelul de trai depinde de masura in care aceasta isi mobilizeaza resursele. Guvernele trebuie sa-si conserve in perioadele bune o pozitie care sa le permita sa intervina atunci cand cererea agregata scade masiv si poate genera recesiune, pentru ca in acest fel sa poata mobiliza in mod optim resursele tarii", considera Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

La aceasta dezbatere s-au mai alaturat ca speakeri: Francois Rantrua, country manager Banca Mondiala, Ana Maria Mihaescu, Chief of Mission International Finance Corporation, reprezentantii Comisiei Europene si BERD, George Mucibabici, chairman Deloitte, Stere Farmache, presedinte Bursa de Valori Bucuresti, Radu Gratian Ghetea, presedinte CEC Bank si presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor, Steven van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, presedinte Consiliul Fiscal si economist sef Raiffeisen Bank, Mariana Gheorghe, CEO Petrom, Lucian Anghel, economist sef BCR, Radu Furnica, presedinte Leadership Development Solutions, Dragos Cabat, analist financiar, si conf. univ dr. Dumitru Bortun, SNSPA.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 986 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cata inteligenta !!!

Cata inteligenta pe metru patrat pentru a analiza niste elemente financiare care se repeta de sute de ani.Desi se discuta in limbaj financiar ales, lucrurile sint atit de simple incit si nea Ion din satul romanesc ar putea sa le execute, daca ar avea spatele protejat precum alesii nostri financiari.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor