J. Franks: Pericolul despre care vorbea directorul FMI nu mai exista in Romania

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 14:53
3038 citiri
J. Franks: Pericolul despre care vorbea directorul FMI nu mai exista in Romania
Foto: Arhiva

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, vineri, ca pericolul iminent despre care vorbea recent directorul general al Fondului, Dominique Strauss-Kahn, nu mai exista in cazul Romaniei.

"Cred ca el a vorbit despre faptul ca, atunci cand un stat cauta asistenta de la Fond, ar putea fi intr-un pericol iminent, dar acum acel pericol nu mai exista. Directorul general se referea in mod evident la motivul pentru care statele cauta initial asistenta de la Fond, iar state cu o situatie nesustenabila, precum Ungaria, Romania si Letonia, au cautat asistenta de la FMI.

Aceste state pe care le-a dat ca exemplu sunt state care au cerut asistenta de la FMI acum doi ani si, in orice caz, aceste tari nu sunt in pericol de faliment", a declarat Franks in exclusivitate pentru Mediafax.

Totodata, acesta a sustinut ca incepe sa se simta revenirea cresterii economice in Romania, precum si reducerea semnificativa a deficitului.

"Acesti doi factori reduc riscul pentru Romania. Si raspunsul meu este: da, cred ca perspectiva privind situatia din Romania este mai buna decat in unele state din zona euro care intampina dificultati(...) In Romania au fost luate masuri foarte dure in iulie pentru reducerea deficitului bugetar. Veniturile bugetare cresc, iar chetuielile scad.

Prima de risc pentru Romania a scazut pe pietele internationale din momentul in care au fost luate aceste masuri, pentru ca pietele internationale stiu ca Romania se afla intr-o situatie mult mai sustenabila acum", a spus Franks, intrebat daca situatia din Romania este mai buna decat in tari precum Portugalia, Irlanda, Ungaria sau Letonia.

Directorul FMI: In Romania, incetarea de plati este iminenta

Isarescu: Romania nu risca intrarea in incapacitate de plata (Video)

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat miercuri intr-un interviu acordat postului elvetian TV TSR ca niciun stat european nu risca sa intre in faliment, insa exista tari mai vulnerabile, precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, Romania si altele, unde trebuie implementate politici mai dure.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Jeffrey Francks Romania faliment, #FMI Romania incetare plati , #FMI