Japonia acorda FMI un imprumut de 60 miliarde de dolari

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 11:07
1403 citiri
Japonia acorda FMI un imprumut de 60 miliarde de dolari
Foto: activistpost.com

Japonia va pune la dispozitia Fondului Monetar International (FMI) o suma de 60 miliarde de dolari, pentru a impiedica extinderea crizei din unele tari din zona euro.

Ministrul de Finante japonez este cel care a anuntat acest imprumut, care va fi acordat din rezervele internationale ale statului asiatic, potrivit Huffington Post, care citeaza AP.

Seful FMI, Christine Lagarde, a salutat aceasta veste si a incurajat si alti membrii sa adopte decizii similare.

"Este un important pas inainte pentru efortul international de a intari resursele disponibile pentru a lupta impotriva crizei si pentru a promova stabilitatea economica mondiala", a spus Lagarde.

Se asteapta ca imprumutul pentru FMI sa fie inclus pe agenda summit-ului G20 din aceasta saptamana.

Grecia, Irlanda si Portugalia au cerut asistenta financiara dupa ce dobanzile la obligatiuni au depasit nivelul sustenabil. In plus, exista temeri ca si Spania, a patra economie din zona euro, va avea nevoie de un plan de salvare, in conditiile in care costurile de finantare au depasit 6%, iar rata somajului a atins un nivel ingrijorator.

"Nu putem fi niciodata optimisti in legatura cu situatia Europei, chiar daca aceasta aproape a iesit din criza", a declarat Azumi.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Japonia imprumut FMI, #Japonia bani FMI, #Japonia ajua Europa, #imprumut FMI, #criza zona euro , #FMI