Jeffrey Franks ne paraseste. Vezi cine ii ia locul

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 19:44
2603 citiri
Jeffrey Franks ne paraseste. Vezi cine ii ia locul
Foto: The Greek Reporter

Jeffrey Franks nu va mai fi, incepand din aceasta vara, seful delagatiei Fondului Monetar International in Romania, locul lui urmand sa fie preluat de catre olandezul Erik Jan de Vrijer, directorul adjunct al departamentului pentru Europa din cadrul FMI.

"Noul sef al delegatiei FMI in Romania este un olandez cu o vechime considerabila, cu o pozitie puternica, ma refer in functie de gradatiile acordate in cadrul institutiei. Are o experienta foarte bogata, a lucrat in foarte multe tari din Europa.

In prezent, este sef al delegatiei in Franta si Belgia. Este vorba de Erik de Vrijer. Urmeaza sa preia conducerea delegatiei in Romania din vara, la vizita de la sfarsitul lunii aprilie este vorba doar de o acomodare, tot Franks va conduce delegatia.", a declarat Mihai Tanasescu, citat de Adevarul.

FMI il schimba pe Jeffrey Franks - vezi cine ii ia locul

Reprezentantul Romaniei la FMI a explicat ca delegatiile FMI se schimba o data la trei ani. In prezent, de Vrijer conduce delegatia FMI din Franta si din Belgia, insa acesta urmeaza sa predea stafeta. In cazul Frantei s-a stabilit deja care va fi noul sef al misiunii si urmeaza se se intample acest lucru si in Belgia.

Franks s-a ocupat din 2009 de gestionarea programului economic desenat de FMI pentru Romania. In urma cu un an, a bifat incheierea unui prim acord stand-by bazat pe uriasul imprumut de aproape 20 de miliarde de euro si care a fost considerat un succes, cu toate ca nu a reusit sa aduca Romania pe o traiectorie de crestere economica solida. Ulterior, Franks a negociat semnarea unui nou acord de tip preventiv.

Ce scrie in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI

De asemenea, mandatul lui Mihai Tanasescu pe pozitia de reprezentant al Romaniei la FMI se va incheia in curand, el fiind desemnat vicepresedinte la Banca Europeana de Investitii.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Jeffrey Franks expira mandat, #seful delegatiei FMI Erik Jan de, #delgatie FMI Romania , #FMI