Jeffrey Franks: Sistemul sanitar romanesc este o masina veche, poluanta

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 17:14
2537 citiri
Jeffrey Franks: Sistemul sanitar romanesc este o masina veche, poluanta
Foto: Evenimentul Zilei

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) considera ca Romania trebuie sa faca o reforma profunda a sistemului sanitar, aceasta fiind o prioritate de varf dupa reformele in domeniul salarizarii si pietei muncii, a declarat vineri, vicepresedintele Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, Adrian Nitu.

Seful Misiunii FMI, Jeffrey Franks, s-a intalnit, vineri, cu membrii Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, in fata carora a afirmat ca sistemul sanitar din Romania este "o masina veche, poluanta, care consuma 30 de litri la suta de kilometri, iar guvernul ii baga in rezervor numai 25 de litri".

Potrivit lui Nitu, oficialul FMI le-a spus deputatilor ca Romania are nevoie de o masina noua, nepoluanta si eficienta, care sa consume macar sub 20 de litri de carburant la 100 km.

"Masina veche mai are o problema - pierderile de carburant. Stopati pierderile ca masina sa functioneze pana la sfarsitul anului, iar din 2012 va trebuie neaparat o masina noua", a mai spus Franks, referindu-se la problemele sistemului sanitar din Romania.

Membrii Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor s-au intalnit, vineri, la Parlament cu delegatia Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks.

O misiune comuna a FMI, CE si BM se afla in Romania pana pe 1 august pentru a analiza o eventuala revizuire usoara a proiectiilor de crestere economica, situatia fiscala, rectificarea bugetara pentru 2011, parametrii generali ai bugetului pe 2012, arieratele companiilor de stat si absorbtia fondurilor europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Jeffrey Franks FMI, #sistem sanitar romanesc , #FMI