Jeffrey Franks: Trebuie sa va asigurati ca nu sunteti urmatoarea victima a pietelor

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 11:47
1458 citiri
Jeffrey Franks: Trebuie sa va asigurati ca nu sunteti urmatoarea victima a pietelor
Foto: B1

Romania nu se poate proteja suta la suta fata de efectele crizei datoriilor suverane din zona euro, insa trebuie sa fie suficient de buna incat sa nu fie prea mult afectata, a declarat, miercuri, Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

Acesta a comparat protejarea tarii cu protejarea unei masini sau a unei case de hoti. "Un consultant pe probleme de securitate spunea: este imposibil sa te protejezi 100% pe tine si pe casa ta impotriva hotilor. Este imposibil sa ai masina care sa nu fie furata niciodata. Dar majoritatea hotilor sunt lenesi, ei cauta o masina usor de furat. Masina nu trebuie protejata 100%, ci mai protejata decat alte masini", a explicat Franks, in cadrul unei conferinte.

Intr-un mod similar, provocarea Romaniei pe termen scurt este sa se protejeze mai bine decat alte tari, astfel incat sa nu devina urmatoarea victima in criza datoriilor.

"Cum se asigura Romania ca aceasta tara va fi trecuta cu vederea in momentul in care pietele isi vor cauta urmatoarea victima? Trebuie sa gasim elementele cheie care ne-au scapat. Sectorul financiar a fost puternic lovit de problemele financiare, dar a rezistat extrem de bine. Are capitalizare puternica, management si supraveghere la fel de puternice, care rezista destul de bine noilor provocari", a mai spus seful misiunii Fondului Monetar International.

Potrivit spuselor sale, Romania se afla intr-o pozitie buna pentru a aborda noile provocari pe termen scurt, procesul de ajustare care a inceput in urma cu un an mergand pe directia buna.

Delagatie FMI, impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale se vor afla in Bucuresti pana pe 7 noiembrie, in cadrul celei de-a treia evaluari a acordului de precautie incheiat cu Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#misiune FMI Romania, #Jeffrey Franks FMI, #criza datorii suverane , #FMI