Lider PDL: USL da mita electorala prin reesalonarea ratelor. Specific unui regim comunistoid

Joi, 06 Februarie 2014, ora 16:09
1580 citiri
Lider PDL: USL da mita electorala prin reesalonarea ratelor. Specific unui regim comunistoid
Foto: Arhiva

Alin Tise, vicepresedintele PDL, a acuzat Guvernul USL ca ofera "mita electorala" prin reesalonarea ratelor si majorarea numarului de bilete de tratamente.

El a spus ca un astfel de tratament este un "sindrom comunist al pomenilor electorale", intalnit doar in Coreea de Nord, Cuba si Venezuela, potrivit Realitatea TV, care citeaza Mediafax.

"Sindromul comunist al pomenilor electorale, sindromul buteliei, este prezent azi la guvernul socialist PSD-PNL. Mita electorala este specifica unui regim comunistoid intalnit doar in Cuba, Venezuela si Coreea de Nord.

Din pacate, mita pentru popor in an electoral este solutia USL la saracia din Romania. Si ma refer la majorarea numarului de bilete de tratament si la scutirea unor persoane de la plata ratelor la banci. Aceasta a doua masura este imorala si neeconomica, ii pedepseste pe toti cei care si-au platit ratele la timp si ii incurajeaza pe cei care nu si-au platit ratele.

Incurajeaza mentalitatea dependentei de stat. Ce facem cu cei de rea credinta care, desi puteau, nu au vrut sa achite ratele? Cred ca USL si-a calculat numarul de votanti pentru europarlamentare si a decis in consecinta", a detaliat democrat-liberalul.

El sustine ca USL ar trebui, in schimb, sa ia masuri pentru cresterea economica, adaugand ca PDL cere, in acest sens, reducerea CAS, a TVA si a impozitului pe profit, "nu mituirea oamenilor".

Ponta, despre scandalul ratelor: E o prostie sa vorbim de masuri de dreapta, cine mai e liberal in Romania?

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni seara, dupa discutiile cu Fondul Monetar International (FMI), ca programul de stimulare a consumului pregatit de Guvern cuprinde reduceri de impozit pentru romanii cu credite restructurate, insa numai dupa expirarea perioadei de reesalonare.

#Alin Tise reesalonare credite, #Alin Tise rate banci, #Alin Tise bilete tratamente, #Alin Tise USL mita electorala , #FMI