Liderii PNL-PDL au desfiintat masurile fiscale ale Guvernului, la intalnirea cu FMI - ce spune Ponta

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 14:36
5031 citiri
Liderii PNL-PDL au desfiintat masurile fiscale ale Guvernului, la intalnirea cu FMI - ce spune Ponta
Foto: stiripesurse.ro

Liderii Aliantei PNL-PDL au discutat, miercuri, cu delegatia Fondului Monetar International (FMI) despre masurile fiscale ale Guvernului Ponta, sustinand ca nu sunt de acord cu propunerile coalitiei aflate la putere si ca vor prezenta in curand propriul program economic.

Presedintele in exercitiu al PNL Klaus Iohannis si liderul PDL Vasile Blaga au sustinut o declaratie de presa comuna, in care au prezentat ce au discutat cu reprezentantii Fondului.

Iohannis a precizat ca masurile Executivului condus de premierul Victor Ponta au o abordare "destul de clar tintita spre masa electorala", facand referire la scutirea de impozit pe profitul reinvestit.

Veste buna pentru firmele din Romania: Scutirea impozitului pe profitul reinvestit, aprobata

"Aici este nevoie de un pachet mai larg, noi credem ca nu e suficient sa stipulam ca se poate reinvesti profitul in conditiile stabilite de Guvern. In primul rand, perioada e mult prea scurta pana in 2015, in al doilea rand, nu se prevede o procedura de schimbare a amortizarii. Deci (scutirea de impozit - n.red.) poate aduce beneficii semnificative doar cu o amortizare accelerata", a explicat Iohannis.

"Noi, cele doua partide, PNL si PDL, lucram impreuna la un program economic, dorim sa venim cu o abordare comuna si la urmatoarea intalnire venim cu un concept care se adreseaza chestiunilor importante pentru partenerul nostru de discutii. Vom veni cu un cadru mai larg, care sa faca sens si sa duca la o imbunatatire neta a climatului economic romanesc", a continuat liderul liberal.

Blaga: Guvernul ia masuri pompieristice

La randul sau, Vasile Blaga a criticat Guvernul in timpul discutiilor cu FMI, spunand ca vorbeste doar despre deficitul bugetar, nu si despre buget.

"Nu e vina Troicii, ci a Guvernului, ca nu fac fata la capitolul venituri si sunt obligati sa ia masuri pompieristice care au dus la o lipsa de predictibilitate a politicii fiscale. Am ajuns sa pierdem locuri de munca si Guvernul sa taie investitii din fonduri publice", a spus Blaga.

Acesta a mai precizat ca alianta nu este de acord cu liberalizarea pretului la gaze, pentru ca in Romania exista doi furnizori, Petrom si Romgaz, si un singur producator, compania ruseasca Gazprom, de la care "importam la un pret politic foarte mare".

Blaga a mai acuzat Guvernul ca "nu are nicio strategie privind dezvoltarea energetica", sustinand ca PNL si PDL nu se opun privatizarii companiilor energetice, dar nu sunt de acord cu acest lucru in conditiile stabilite de Executiv.

Guvernul se joaca cu taxele: Ia cu o mana si da cu cealalta. Efectele neimpozitarii profitului reinvestit

"Degeaba continua ca pana acum, pentru ca lucrurile astea au dus unde au dus in 2013, avem crestere economica de 3%, dar locuri de munca mai putine si putere de cumparare mai mica", a conchis Blaga.

Premierul Victor Ponta a declarat, la inceputul sedintei saptamanale de Guvern, ca spera sa aiba sustinerea liberalilor in ceea ce priveste relaxarea fiscala.

"Ne apropiem de finalul discutiilor cu partenerii internationali, maine (joi - n.red.) vom avea o intalnire finala, cu niste concluzii. Relaxarea fiscala in ceea ce priveste impozitarea muncii trebuie sa fie realizata intr-un termen rezonabil si sper ca si colegii nostri liberali sa ne sustina", a spus Ponta.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#masuri fiscale guvern, #Blaga Iohannis FMI, #scutire impozit profit , #FMI
Comentarii