Mai merita se continuam acordul cu FMI? Ce spun bancile din Romania

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 18:22
6017 citiri
Mai merita se continuam acordul cu FMI? Ce spun bancile din Romania

Majoritatea bancilor din Romania considera oportuna continuarea acordului cu Fondul Monetar International (FMI), din perspectiva stabilitatii financiare, potrivit unui sondaj efectuat de compania de audit si consultanta EY Romania in baza unui parteneriat cu Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

Astfel, 68% dintre respondenti considera oportuna continuarea acordului cu FMI, in timp ce 32% s-au declarat impotriva.

"Barometrul bancar, instrument de informare al bancherilor" a fost realizat de EY Romania in baza unui parteneriat cu ARB, prin intermediul unui chestionar derulat cu conducerile bancilor membre ale asociatiei. La sondaj au participat banci totalizand o cota de piata in functie de active de aproximativ 90%.

Guvernul iese la tabla cu masurile fiscale: Va primi nota de trecere?

O misiune tehnica a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale este prezenta de marti la Bucuresti, pana pe 26 mai, pentru discutii tehnice privind reformele fiscale prevazute in Codul Fiscal, inclusiv reducerea TVA, precum si planul de masuri de reforma in economie, angajamente prevazute in programul cu institutiile financiare internationale.

Al treilea acord incheiat cu institutiile financiare internationale in 2013, de tip stand-by, in valoare de 4 miliarde euro, expira pe 27 septembrie, cu posibilitatea ca Romania sa nu incheie toate reformele la care s-a angajat.

Reprezentantii Fondului se asteapta ca o parte dintre obiectivele asumate sa fie atinse, iar pentru acest lucru Guvernul sa gaseasca solutii pentru rezolvarea unei parti dintre probleme, astfel incat programul sa poata fi evaluat inainte de a expira.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat la finalul saptamanii trecute ca Guvernul ar putea lua in calcul continuarea parteneriatului cu insitutiile financiare internationale daca actualul acord se incheie cu succes in toamna, insa ar dori unul mai flexibil, pe modelul polonez.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: MEDIAFAX