Negocierile oficiale dintre FMI si Guvernul Ponta incep vineri la BNR

Vineri, 04 Mai 2012, ora 11:03
1756 citiri
Negocierile oficiale dintre FMI si Guvernul Ponta incep vineri la BNR
Foto: Arhiva

Negocierile oficiale dintre FMI si ministrii desemnati in Guvernul Ponta debuteaza vineri dimineata la BNR, primele discutii avand loc cu oficialii ANAF, iar proiectul scrisorii de intentie ar putea fi prezentat de catre Fond chiar sambata seara, au declarat surse apropiate partilor.

"Prima discutie va fi cu ANAF, pentru o analiza a estimarilor privind colectarea de venituri pentru acest an, masurile care urmeaza sa fie aplicate si ce impact ar putea avea acestea asupra incasarilor din 2012", au spus sursele citate.

Guvernul Ponta si FMI - misiune imposibila pentru unii, negocieri dure pentru altii

Vineri, in jurul pranzului, negociatorii sefi de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana vor avea prima intalnire oficiala cu ministrul desemnat al Finantelor, Florin Georgescu, la care ar urma sa participe si reprezentanti ai Ministerului Economiei si ai Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie.

Prima zi de negocieri se va incheia cu o discutie pe marginea scrisorii de intentie intre seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, si guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.

Sambata dimineata, Franks si Istvan Szekely, seful misiunii Comisiei Europene, vor reveni la BNR pentru discutii intr-o formula largita pe fiecare punct trecut in scrisoarea de intentie.

Potrivit surselor citate, daca negocierile de sambata dimineata vor fi finalizate fara puncte divergente importante, FMI sI CE vor trimite autoritatilor scrisoarea si memorandumul chiar sambata seara.

Ministrul desemnat al Finantelor: Negocierile cu FMI incep joi

In cazul unor puncte pentru care nu s-a ajuns la un acord, misiunea se va intalni cu Florin Georgescu si duminica la pranz. Tot atunci este programata si o sedinta tehnica pe probleme legate de finantte, transporturi si economie.

Luni va fi incheiata practic orice negociere, iar Jeffrey Franks va mai avea o intalnire de informare doar cu deputatii din Comisia de Buget Finante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#ministri Guvern Ponta negocieri FMI, #Guvern Ponta negocieri FMI, #delegatie FMI Romania Guvern Ponta , #FMI