Noul reprezentant al FMI in Romania vine la 1 iulie - cine e uruguaianul Tolosa

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 15:46
865 citiri
Noul reprezentant al FMI in Romania vine la 1 iulie - cine e uruguaianul Tolosa
Foto: Arhiva

Noul reprezentat rezident al Fondului Monetar International pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, va prelua oficial mandatul, pe 1 iulie, a anuntat, vineri, actualul ocupant al postului, Tonny Lybek, care isi incheie misiunea.

"Dupa o perioada de peste patru ani, mandatul meu ca reprezentant rezident pentru Romania si Bulgaria a ajuns la final. Imi face placere sa anunt faptul ca succesorul meu este Guillermo Tolosa, care va prelua atributiile in acest post pe 1 iulie 2013", a declarat, vineri, Tonny Lybek.

Tolosa, cetatean uruguaian, este in prezent reprezentant rezident al FMI pentru Armenia, unde a lucrat indeaproape cu autoritatile pe programul economic sprijinit de FMI. Anterior acestei functii, acest a detinut diverse atributii in cadrul FMI, contribuind inclusiv la gandirea strategica a institutiei si la analize privind politicile de dezvoltare macroeconomica intr-un numar de tari din America Latina si Estul Europei.

Inainte de a se alatura FMI, Tolosa a activat ca economist si profesor de economie la Centrul de Cercetari Economice (CINVE) din Uruguay si la Universitatea Republicii Uruguay. De-a lungul carierei, Tolosa a obtinut diverse titluri si a scris mai multe lucrari pe probleme politice. Tolosa detine un doctorat in economie la Universitatea California, Los Angeles.

Venirea noului reprezent al FMI in Romania intervine in momentul in care presa a anuntat ca Guvernul a ratat mai mult de jumatate dintre angajamentele asumate in negocierile cu FMI, inclusiv tinta arieratelor, dar solicita derogari din partea institutiei financiare astfel incat Consiliul Director, care se va reuni la 26 iunie, sa accepte inchiderea cu succes a acordului.

Informatia a fost dezmintita de premierul Victor Ponta, acesta afirmand ca "din punct de vedere politic, nu a fost solicitata nicio derogare".

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#nou reprezentant FMI Romania, #Guillermo Tolosa FMI Romania, #succesor Tonny Lybek , #FMI