O echipa a FMI vine marti in Romania

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 07:24
1679 citiri
O echipa a FMI vine marti in Romania

O delegatie a Fondului Monetar International (FMI) va veni marti la Bucuresti, unde va sta pana la 29 ianuarie, pentru a realiza a saptea si a opta evaluare a acordului stand by cu Romania.

Vizita FMI se va derula impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale.

Misiunea FMI va discuta cu autoritatile romane evolutiile economice recente si perspectivele, bugetul pentru 2013, progresul privind reformele structurale, precum si orientarea politicii monetare.

Concluziile misiunii vor fi anuntate la sfarsitul vizitei.

O echipa a FMI, condusa de Erik de Vrijer, s-a aflat la Bucuresti intre 6-14 noiembrie pentru a discuta cu autoritatile romane despre evolutiile economice recente, politica fiscala si monetara si reformele structurale.

In 16 octombrie, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, preciza, intr-un comunicat, ca "pe fondul alegerilor parlamentare ce vor avea loc in Romania pe 9 decembrie, cea de-a saptea evaluare a programului convenit prin acordul stand-by cu FMI va fi amanata. Echipa FMI insarcinata sa discute performantele inregistrate in cadrul programului si sa stabileasca cu autoritatile masurile necesare pentru a incheia evaluarea va sosi la Bucuresti odata cu instalarea unui nou guvern".

Consiliul Director al Fondului Monetar International (FMI) a aprobat la sfarsitul lui septembrie cea de-a sasea evaluare a performantelor economice ale Romaniei in cadrul programului stand-by, urmand sa fie pusa la dispozitie o transa de 512,9 milioane euro.

Autoritatile au decis sa trateze acordul ca unul de tip preventiv, mai exact nu intentioneaza sa retraga resursele disponibile.

Suma totala stabilita in acordul preventiv este de 3,73 miliarde euro.

Acordul stand-by a fost aprobat pe 25 martie 2011 si a intrat in vigoare pe 31 martie 2011 si permite autoritaatilor romane sa traga transele doar daca au nevoie.

Citeste si:
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vineri dimineață, 21 ianuarie. ”Discuțiile” cu procurorii DNA au...
Burduja (PNL) anunță o propunere legislativă prin care liderii de sindicat să nu mai fie și membri de partid: ”E de bun simț”
Burduja (PNL) anunță o propunere legislativă prin care liderii de sindicat să nu mai fie și membri de partid: ”E de bun simț”
Deputatul PNL Sebastian Burduja anunţă, în contextul protestului spontan de la STB, depunerea unei propuneri legislative care prevede că liderii de sindicat nu vor mai putea fi membri de...