Ponta asteapta noua vizita a FMI - ce va discuta atunci cu delegatia

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 22:27
1463 citiri
Ponta asteapta noua vizita a FMI - ce va discuta atunci cu delegatia
Foto: victorponta.ro

Premierul Ponta a declarat ca raportul Ministerului Finantelor privind sistemul de redevente petroliere va fi discutat cu delegatia FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale in luna noiembrie, la viitoarea vizita in Romania a misiunii organismelor financiare internationale

Ponta a fost solicitat, miercuri, sa precizeze cand va fi pus in dezbatere publica noul sistem de redevente petroliere.

"Cu siguranta, raportul pe care il intocmeste Ministerul de Finante, cu asistenta Bancii Mondiale, va fi discutat la urmatoarea vizita a delegatiei Comisiei Europene, Fondului Monetar Internationale si Bancii Mondiale la Bucuresti, vizita care, din cate stiu eu, va fi in luna noiembrie", a afirmat seful Executivului.

El a mentionat ca rezultatul discutiilor va fi facut public.

Nita: Redeventele la petrol si gaze trebuie sa creasca la 20-30%, cel putin

Presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Gheorghe Dutu, a declarat in luna iunie ca nivelul redeventelor percepute de stat pentru productia de petrol si gaze nu va creste spectaculos in noua legislatie in domeniu, dar va fi diferentiat in functie de tipul zacamantului din care sunt extrase hidrocarburile.

"Pentru viitoarele acorduri petroliere redeventele vor fi diferentiate pentru zacamintele on-shore, off-shore si deep off-shore", a afirmat seful ANRM.

Legislatia actuala nu face diferenta intre tipurile de zacaminte, iar nivelul redeventelor este cuprins intre 3% si 13% din nivelul productiei de hidrocarburi.

Redeventele au fost fixate in 2004 si sunt valabile pana in in luna decembrie a acestui an inclusiv, fiind stabilite prin legea de aprobare a contractului de privatizare a Petrom, companie preluata de grupul austriac OMV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#Ponta FMI redevente petroliere, #Ponta FMI discutii redevente, #Ponta FMI redevente petrol , #FMI