Ziare.com

Ponta vrea o premiera: Publicarea scrisorii de intentie si a memorandumului cu FMI

Marti, 30 Iulie 2013, ora 16:39

   

Ponta vrea o premiera: Publicarea scrisorii de intentie si a memorandumului cu FMI
Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Guvernul va publica scrisoarea de intentie si memorandumul cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

"Intentionez pe de o parte, avand acordul Comisiei Europene si Fondului Monetar International, sa dam publicitatii pentru prima data atat memorandumul, cat si scrisoarea de intentie. Vreau ca in cel mai scurt timp, eventual maine (miercuri - n.red.), sa le facem publice. Am cerut asta cand eram in Opozitie, iata ca o facem", a precizat Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

El sustine ca elementele noului acord trebuie sa reprezinte o decizie atat a Guvernului, cat si a Parlamentului.

O misiune comuna a FMI, CE si Banca Mondiala se afla in Romania, pentru a discuta despre o noua intelegere de tip stand-by.

La venirea in tara, negociatorul-sef al Fondului, Andrea Schaechter, a precizat ca a apreciat rezultatele pozitive pe care le-a inregistrat tara noastra in ultima perioada si a pledat pentru continuarea progreselor, inclusiv in ceea ce priveste intarirea institutiilor, mai ales in zona fiscala.

Basescu, laudat de FMI pentru implicarea in acorduri: M-a costat foarte mult politic

"Romania sa continue pe drumul inainte, sa gandim politici care sa ajute la implemetarea acestor strategii", a spus Andrea Schaechter.

La sfarsitul lunii iunie, au fost avizate, cu trei derogari, ultimele evaluari ale acordului cu Romania. In valoare de 5 miliarde de euro, acesta a fost tratat de autoritatile romane ca preventiv, fara sa fie trase fonduri.

C.P.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 354 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ponta...o vrea in premiera !

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor