Romania nu participa la majorarea resurselor FMI - WSJ

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 17:41
2086 citiri
Romania nu participa la majorarea resurselor FMI - WSJ
Foto: Daylife

Romania nu va contribui deloc la majorarea resurselor Fondului Monetar International cu 200 de miliarde de euro, potrivit unui document al institutiei financiare.

Marea Britanie va avea cea mai mare contributie dintre tarile din afara zonei euro, cu 30,87 de miliarde de euro, urmata de Suedia, cu 6,78 de miliarde de euro, Polonia, cu 6,27 miliarde, Danemarca, 5,27 miliarde, si Republica Ceha, cu 3,34 de miliarde de euro, relateaza The Wall Street Journal.

In total, tarile din zona euro ar trebui sa contribuie cu 147,47 miliarde de euro. Germania, evident, are cel mai mult de dat, anume 40,80 de miliarde de euro, fiind urmata de Franta, cu 30,87 de miliarde de euro.

Apar, insa, si curiozitati. De exemplu, Italia, tara care ar trebui sa primeasca o parte din fondurile suplimentare alocate Fondului Monetar International, ar trebui sa contribuie, la randul sau, cu nu mai putin de 23,09 miliarde de euro.

De asemenea, Spania, o alta posibila candidata pentru destinatia banilor, trebuie sa dea 14,61 de miliarde de euro.

In plus, Marea Britanie nu a confirmat inca participarea la majorare, iar un oficial britanic a declarat ca premierul David Cameron asteapta sa vada ce vor face partenerii din cadrul G20.

Premierul Republicii Cehe a declarat, joi, ca vrea sa astepte detaliile imprumuturilor bilaterale, inainte de a aproba participarea tarii sale, iar Slovacia si Polonia si-au exprimat, la randul lor, ingrijorarea fata de acest proiect.

Sunt excluse din program tarile din zona euro care au un acord cu FMI, respectiv Grecia, Irlanda si Portugalia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#contributie FMI, #majorare fonduri FMI, #resurse FMI, #criza zona euro , #FMI