Ziare.com

Romania si Serbia vor sa atraga investitori straini, pe fondul discutiilor cu FMI

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 08:47

   

Romania si Serbia vor sa atraga investitori straini, pe fondul discutiilor cu FMI
Romania si Serbia continua demersurile pentru a atrage investitori straini, in conditiile in care sunt foarte aproape sa incheie noi acorduri sau intelegeri cu Fondul Monetar International (FMI), se arata intr-o analiza realizata de Societe Generale.

"Cele doua tari isi continua drumul catre stabilitate macroeconomica, in timp ce asteapta un nou sprijin de la institutia financiara", au precizat specialistii bancii, citati de Bloomberg.

FMI in Romania: Care este miza misiunii?

Potrivit lor, FMI ramane "pilonul central" al pietelor de capital din aceste state, in special inaintea semnarii unor noi acorduri sau intelegeri, anuntate pentru acest an.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Atat Romania, cat si Serbia se lupta ca economiile sa revina pe crestere, in contextul crizei datoriilor de stat din zona euro, care le-a afectat exporturile si le-a taiat sursele de finantare, au mai spus analistii.

Guvernul de la Belgrad planuieste sa reinceapa discutiile cu FMI in primavara, in timp ce creditorii internationali evalueaza capacitatea tarii de a reduce deficitul la 3,6% din produsul intern brut, in 2013.

Ce vrea FMI de la Romania si Guvernul USL condus de Victor Ponta? (Opinii)

In Romania, o misiune comuna a troika (FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala) si-a inceput vizita, marti, pentru a evalua acordul de tip preventiv in valoare de 5 miliarde de euro si, probabil, pentru a pregati terenul pentru incheierea unei noi intelegeri, mai precizaza sursa citata.

Misiunea va discuta cu autoritatile romane evolutiile economice recente si perspectivele, bugetul pentru 2013, progresul privind reformele structurale, precum si orientarea politicii monetare. Concluziile vor fi anuntate la sfarsitul vizitei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1545 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor