Ziare.com

Rusia si India, salvatorii zonei euro?

de Madalina Mitan
Marti, 19 Iunie 2012, ora 15:38

   

Rusia si India, salvatorii zonei euro?
Rusia si India vor aloca, fiecare, Fondului Monetar International, cate 10 miliarde de dolari. Moscova a conditionat acordarea fondurilor de influentarea modului in care vor fi cheltuiti banii.

Decizia a fost luata dupa o reuniune a grupului tarilor BRIC (Brazilia, India, Rusia si China) in marja summit-ului G20 de la Los Gabos (Mexic), anunta The New York Daily News.

Cifra avansata a fost confirmata de insusi Vladimir Putin, care a participat la summit.

"Alocand fondurile respective, Rusia spera sa aiba posibilitatea sa influenteze modul in care acestea sunt cheltuite", a subliniat purtatorul de cuvant al presedintelui rus, mentionand ca liderii tarilor BRIC si-au exprimat ingrijorarea cu privire la situatia din zona euro, care ar putea afecta starea economiei globale.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Statele membre BRIC, dupa cum subliniaza la randul sau portalul economic RBC, si-au exprimat disponibilitatea de a aloca fonduri suplimentare FMI, sub rezerva aplicarii unei reforme a sistemului de administratie al Fondului si cu conditia unei mentineri a controlului asupra cheltuielilor FMI.

Intr-o declaratie comuna, tarile BRIC se pronunta in sprijinul cresterii resurselor FMI cu 430 miliarde de dolari. Cea mai importanta cotizatie revine insa zonei euro, care urmeaza sa contribuie la resursele FMI cu 150 miliarde de euro.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1675 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor