Scrisoarea cu FMI, blocata de criza din Guvern - surse

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 15:55
1028 citiri
Scrisoarea cu FMI, blocata de criza din Guvern - surse

Guvernul nu a aprobat scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International (FMI) la ultima misiune de evaluare, din ianuarie-februarie, din cauza lipsei unui ministru titular al Finantelor, conform unor surse guvernamentale.

Vineri, premierul Ponta afirmase ca Documentul ar fi trebuit sa fie aprobat de Guvern in sedinta de miercuri, 19 februarie, dupa cum anuntase premierul Victor Ponta la sfarsitul saptamanii trecute, informeaza Mediafax.

Daniel Chitoiu si-a inregistrat oficial demisia din functia de ministru al Finantelor inaintea sedintei de miercuri, ministerul fiind reprezentat la de catre un secretar de stat

Ponta va prelua postul de ministru interimar al Finantelor, dupa ce presedintele PNL, care detine portofoliul la Finante, a refuzat sa propuna un nou ministru sau un interimar, conform unui comunicat al Executivului.

PNL a propus, in urma cu doua saptamani, inlocuirea lui Chitoiu din functia de ministru al Economiei cu Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Liberalii au mai propus urmatoarele schimbari pentru posturile de ministri: Klaus Iohannis - vicepremier si ministru de Interne (in locul lui Radu Stroe, demisonat in luna ianuarie), Teodor Atanasiu - ministru al Economiei (in locul lui Andrei Gerea) si Cristian Busoi - ministru al Sanatatii (in locul lui Eugen Nicolaescu, propus la Ministerul Finantelor).

Ponta i-a solicitat lui Antonescu sa propuna doi ministri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finantelor Publice si, respectiv, la Ministerul Economiei, insa presedintele PNL a refuzat sa faca vreo propunere din partea PNL, se mai arata in comunicatul Guvernului.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#ministru Finante scrisoare cu FMI, #scrisoare FMI aprobare Guvern , #FMI