Se preconizeaza o Noua Ordine Mondiala?

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 22:17
6172 citiri
Se preconizeaza o Noua Ordine Mondiala?

Fondul Monetar International (FMI) doreste intarirea sistemul financiar-economic si se pregateste sa devina o unitate administrativa, mizand pe sprijinul tarilor din G20.

Fondul Monetar Internationl se pregateste sa extinda asa-numitele plase de siguranta pentru a asigura un sistem financiar mai stabil, la nivel international. In acest sens, grupul G20 a facut eforturi semnificative pentru ca propunerea FMI sa se concretizeze, informeaza thedailybell.com.

Proiectul a fost vazut cu ochi buni de Coreea de Sud si o parte din tarile care compun zona emergenta a economiei mondiale, insa a primit un sprijin redus din partea francezilor si a britanicilor.

Marele oponent ramane Germania, asumandu-si acest rol inca inainte de reuniunea de toamna a Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International.

Un aficial al Deutsche Bundesbank afirma la inceputul lunii octombrie ca sistemul sustinut de G20 ar putea da nastere dezastru moral, prin obligarea tarilor de a asigura lichiditati nelimitate fara conditii, in momente de stres financiar.

Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn spunea despre Europa ca este destul de slaba pentru a concura cu mari puteri economice, cum ar fi China sau India, si ca evolutia europenilor este mult prea lenta.

In opinia lui Strauss-Kahn, FMI trebuie sa devina o unitate administrativa, mai ales in aceste momente in care lumea are nevoie de banca centrala. In acelasi timp, trebuiesc gasite solutii pentru rezolvarea problemelor globale si nationale, scopul final fiind stabilitatea economica.

In alta ordine de idei, liderul FMI spune ca a primit sarcina din partea forumului G20 de a anihila criza economica cu ajutorul unor strategii care nu functioneaza neaparat ca un guvern mondial, ci doar indeamna statele sa lucreze impreuna pe timpul crizei.

In acest context, FMI va incerca sa obtina credibilitate din partea G20, care pare sa fie organul legislativ la alegere, si sa isi asigure pozitia de unitatea administrativa a grupului.

Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina intenţionează să îşi majoreze, cu aproximativ 50%, importurile de electricitate pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie, pe fondul temperaturilor scăzute şi lipsei vântului şi...
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
#fmi unitate administrativa, #independenta fmi, #g20 sistem economic financiar , #FMI