Seful delegatiei FMI, in vizita surpriza la Palatul Victoria

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 19:01
3344 citiri
Seful delegatiei FMI, in vizita surpriza la Palatul Victoria
Foto: Arhiva

Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, si Tony Libek, reprezentantul FMI pentru Romania, s-au dus vineri seara la Palatul Victoria, unde s-au intalnit cu premierul Emil Boc si cu noul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu.

Cel mai probabil Franks a facut cunostinta cu noul ministru al Finantelor, dupa remanierea lui Sebastian Vladescu. Urmatoarea vizita de evaluare a FMI in tara noastra era programata pentru luna octombrie.

Cei doi reprezentanti ai FMI au ajuns la sediul Guvernului in jurul orei 18:50. Premierul Emil Boc ii convocase pe noii ministri ai Muncii si Finantelor, pentru a discuta despre noua Lege unica a salarizarii si OUG 58/2010 privind drepturile de autor.

Tonny Lybek a declarat marti ca Romania a simtit acut efectele crizei, pentru ca deficitul a crescut rapid, ajungand la 8,8% din PIB.

"Trebuie sa existe o flexibilitate mai mare pentru a repara diferentele. Este nevoie si de vointa politica si de ajutor din parte partenerilor sociali pentru a rezolva problemele. Romania a fost lovita de aceasta criza si au existat si perioade de crestere economica, dar acestea au facut ca Romania sa fie si mai vulnerabila in fata crizei", a precizat reprezentantul FMI.

Acesta s-a aratat optimist si spune ca daca Romania isi va respecta angajamentele asumate, ar putea avea in 2011 o crestere economica de 1,5%.

UPDATE 19:40: Jeffrey Franks a parasit Palatul Victoria in jurul orei 19,40.

UPDATE 20:20: "A fost vorba de o intalnire informala, in contextul prezentei in tara a sefului misiunii FMI pentru a lua parte la evenimentele care marcheaza aniversarea a 130 de ani de la aniversarea BNR", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, citata de Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#sef FMI intalnire Boc, #seful FMI Romania , #FMI
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Acum am pierdut razboiul cu PNL , razboiul cu Tariceanu , razboiul cu Patriciu , razboiul cu Voiculescu , cu sefii securistilor si ai comunistlor care acum au bani , au bagat tara in datorii ca sa o cumpere pe nimic .