Sindicalistii se intalnesc cu reprezentantii FMI

Marti, 04 Mai 2010, ora 09:20
585 citiri
Sindicalistii se intalnesc cu reprezentantii FMI

Dupa ce autoritatile romane s-au intalnit cu reprezentantii FMI, aflat in misiune de evaluare in Romania, marti este randul marilor confederatii sindicale.

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat marti dimineata, inainte de a intra la discutiile cu reprezentantii FMI, ca "nu politica de crestere a taxelor este resursa la care ar trebui sa se apeleze acum, pentru ca poate duce la miscari sociale aseamantoare cu cele din Grecia".

Mai mult, ceea ce liderul sindical a criticat este lipsa unei strategii guvernamentale pentru reducerea evaziunii fiscale. "Este ceea ce Guvernul Boc nu a reusit, o politica mult mai clara de combatere a evaziunii fiscale. Am dori sa se vada masuri de reducere a evaziunii fiscale", a mai spus Hossu.

Temele principale care urmeaza sa fie abordate la intalnirea sindicate-FMI sunt: legile salarizarii unitare si a pensiilor, disponibilizarile din sectorul bugetar si somajul. De cand au inceput negocierile cu autoritatile romane, reprezentantii Fondului au cerut masuri concrete pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

Doua dintre acestea ar putea fi disponibilizarile si reducerea salariilor in sistemul bugetar. Discutiile autoritatilor romane cu FMI se incheie peste trei zile.

Romania urmeaza sa primeasca o noua transa de imprumut, in valoare de 850 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#sindicate FMI, #misiune evaluare FMI , #FMI