Strauss-Kahn: FMI este ca un doctor

Marti, 30 Martie 2010, ora 09:42
1353 citiri
Strauss-Kahn: FMI este ca un doctor
Foto: Daylife (arhiva)

Fondul Monetar International este ca un doctor, nu este un consilier, a declarat directorul institutiei, Dominique Strauss-Kahn, care se afla intr-o vizita de o zi in Bucuresti.

"FMI este ca un doctor. Cand ai nevoie de el, inseamna ca ai o boala, altfel nu te duci la el. Medicamentul nostru este banul. Acest medicament e bun, dar, stiti, cateodata, doctorul va spune ca trebuie sa va schimbati comportamentul, pentru ca altfel nu va faceti bine. La fel facem si noi", a spus Strauss-Kahn, intr-un interviu pentru The Money Channel.

"Acesta este rolul FMI. S-a intamplat acest lucru si in Ungaria, care se afla intr-o situatie foarte dificila, dar acum se afla intr-o situatie mult mai buna", a adaugat el.

Potrivit directorului institutiei financiare, in Romania nu exista o ingrijorare cu privire la inflatie, ci cu privire la fiscalitate. "Suntem constienti ca Guvernul trebuie sa ia decizii foarte grele. Toti trecem printr-o criza. Ceea ce este important pentru mine este sa punem tara inapoi in linii normale si sa ii protejam pe cei mai saraci, pentru ca ei sunt vulnerabili", a spus Strauss-Kahn.

"Discutam cu Guvernul aceste doua lucruri, si vad ca are o intelegere buna a acestor lucruri", a adagat directorul FMI.

De asemenea, el a spus ca, la nivel european, nu are cum sa convinga Banca Centrala Europeana sa modifice tinta inflatiei. "Cred ca BCE tine foarte mult la tinta inflatiei si vom vedea daca presiunea inflationista va veni in urmatorii ani", a incheiat Strauss-Kahn.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Dominique Strauss Kahn Romania, #FMI Dominique Strauss Kahn, #inflatie Romania FMI , #FMI