Ziare.com

Tanasescu (FMI): Situatia Romaniei nu este nici disperata, nici alarmanta

Marti, 11 Mai 2010, ora 14:18

   

Tanasescu (FMI): Situatia Romaniei nu este nici disperata, nici alarmanta
Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, spune ca decizia autoritatilor romane de a reduce salariile si pensiile este corecta din punct de vedere economic, si subliniaza ca situatia economica a tarii nu este "nici disperata, nici alarmanta".

"Nu este o situatie nici disperata, nici alarmanta, este o situatie care se poate imbunatati in perioada trimestrelor urmatoare cu o vointa politica puternica, pentru implementarea masurilor de corectie a cheltuielilor publice", a apreciat Mihai Tanasescu la RFI.

In opinia sa, decizia de reducere a cheltuielilor din sectorul public este cea corecta.

"Decizia autoritatilor romane este o decizie corecta din punct de vedere economic. Este o decizie care trebuie insa bine comunicata, care trebuie foarte bine exprimata din punct de vedere al consecintelor bune pe care le au pe termen mediu si lung pentru romani si pentru Romania. Este crucial ca implementarea sa fie foarte bine comunicata in perioada saptamanilor care urmeaza", crede fostul ministru de Finante.

In calitate de specialist in finante si fost ministru, Mihai Tanasescu precizeaza ca o crestere a cotei unice si a TVA-ului nu ar fi fost binevenita.

"Este foarte limpede ca o crestere a taxelor nu era binevenita. Este clar ca o ajustare a sectorului public in momentul de fata este formula economica cea mai sustenabila pe termen mediu si lung. O crestere a taxelor ar fi inhibat si mai mult mediul de afaceri, mediul privat, care stim ca s-a ajustat foarte mult in 2009 si in primele luni ale lui 2010 si continua sa se ajusteze. Este timpul ca si segmentul public sa aiba aceeasi tendinta de ajustare", a explicat reprezentantul Romaniei la FMI.

De asemenea, Tanasescu avertizeaza ca reformele trebuie accelerate. "Reformele au inceput in 2009. Poate ca viteza de implementare nu a fost cea asteptata, dar este clar ca in momentul de fata, aceste reforme trebuie accelerate. Nu mai este timp de asteptat", conchide oficialul roman.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2428 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dl Tanasescu ne vorbeste despre frumoase teorii economice,

dar practica romameasca ne arata cum Monopolurile si Autonomele raman Feude de Partid.
Cum indemnizatia de cretere a copilului devine si ea Pomana de Stat in viziunea Practica a Dlui Basescu.
Dl Tanasescu sa coboare pe teren. Atunci vom asculta cu interes si opiniile sale.

 

Felicitari Mihai Tanasescu

Prin aceasta declaratie mi-ai castigat respectul. Desi ma asteptam sa sustii demagogia PSD ai dat o declaratie in interesul tarii. O sa fi un viitor ministru de finante dar nu cred ca din partea PSD, esti prea bun pentru ei.

 

"situatia economica a tarii nu este "nici disperata, nici alarmanta".

a majoritatii romanilor este disperata si alarmanta.

 

Din Occident viata se vede altfel

Si de aici din Olanda viata nu este chiar atat de neagra - vorbesc cu alti romani de aici si o duc bine. Din pacate dl tanasescu trebuia sa se refere la populatia din Romania si nu la diaspora. Sunt convins ca el o duce foarte bine - suge bine de la FMI dat a cam pierdut legatura cu realitatea de acasa.

Asa o fi văzută din cosmos

La fata locului situatia este alarmantă pentru 10 milioane de cetăteni si disperată pentru două milioane. Ministrul Seitan a calculat că 100 000 din acestia ies din sistem si scapă de disperare.

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor