Ungaria acceseaza inca 20 de miliarde de la FMI

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 19:03
1318 citiri
Ungaria acceseaza inca 20 de miliarde de la FMI

Ungaria ar putea obtine un imprumut de la FMI si UE similar cu cel obtinut in 2008 cand a fost intr-o situatie apropiata de faliment, ceea ce a impus interventia forurilor monetare internationale.

Autoritatile din Ungaria negociaza in prezent pentru un imprumut intre 17 si 20 de miliarde de euro de la aceste organizatii, sumele fiind aceleasi ca si in 2008, informeaza Bloomberg.

Insa Ungaria trebuie sa inregistreze progrese in "sectoare cheie" pentru ca imprumutul sa poat fi acordat, inclusiv in probleme de tipul independentei bancii centrale, sectoarele bancar, bugetar si fiscal, se arata in raportul cu privire la negocierile dintre cele doua parti.

Guvernul se asteapta ca solicitarea pentru imprumut sa fie pe agenda discutiilor ministrilor de Finante ai Uniunii, din cadrul intalnirii care va acea loc pe 24 ianuarie. O decizie in acest sens ar putea fi luata in cadrul urmatoarei intalniri a ministrilor de finante ai UE, de pe 21 februarie.

Primul ministru ungar a precizat ca Ungaria, care este "slabita si are un nivel ridicat al datoriei", doreste prin acest acord sa ia o masura de precautie si nu sa utilizeze neaparat fondurile. Miza principala este de a obtine bani prin imprumuturi directe, din piata, iar rostul acordului cu FMI este acela de a aduce noi garantii pentru investitori.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#criza economica, #Imprumut Ungaria, #imprumut FMI Ungaria, #reforma Ungaria , #FMI