Ungaria este pregatita de un compromis cu FMI

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 15:19
1766 citiri
Ungaria este pregatita de un compromis cu FMI
Foto: Arhiva

Ungaria este pregatita sa faca un compromis in legatura cu imprumutul de la Fondul Monetar International (FMI), liderii maghiari acceptand o noua transa, fara a impune conditii.

Guvernul ungar este, de asemenea, pregatit sa discute despre noua lege privind Banca Centrala, contestata de institutiile internationale, informeaza Wall Street Journal.

Aceasta tara are mare nevoie de imprumutul de 15 miliarde de euro de la FMI, in conditiile in care moneda locala, forintul, s-a depreciat, miercuri, la minimul istoric. In plus, vanzarea de obligatiuni a fost amanata de doua ori in mai putin de o saptamana.

"Se pot purta discutii pentru un acord de tip stand-by, dar trebuie sa obtinem cele mai avantajoase conditii", a declarat negociatorul-sef al Ungariei cu FMI, Tamas Fellegi, dupa o intalnire cu premierul Viktor Orban.

Conform publicatiei citate, Guvernul maghiar s-a razgandit in privinta tipului de acord pe care il dorest. Daca acesta opta la inceput pentru o intelegere de tip preventiv, care sa nu puna in pericol suveranitatea economica a tarii, Fellegi a dat de inteles ca renuntat la aceste restrictii.

"Suntem constienti ca situatia tarii noastre este extrem de grava", a completat negociatorul-sef maghiar.

Ungaria nu a reusit sa finalizeze intelegerea cu FMI, la mijlocul lunii decembrie, reprezentantii instiutiei criticand decizia acestei tari de a schimba legislatia in privinta Bancii Centrale a Ungariei (MNB).

Conform noului act normativ, care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie, Guvernul va alege adjunctii aguvernatorului MNB, Andras Simor, iar numarul persoanelor din consiliul ce decide politicile monetare a crescut, de la sapte la noua persoane.

#Ungaria acord FMI, #Ungaria FMI, #Ungaria transa FMI, #economie Ungaria , #FMI
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Guvernul Orban a rezolvat problema Ungariei: