Ungaria este pregatita de un compromis cu FMI

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 15:19
1900 citiri
Ungaria este pregatita de un compromis cu FMI
Foto: Arhiva

Ungaria este pregatita sa faca un compromis in legatura cu imprumutul de la Fondul Monetar International (FMI), liderii maghiari acceptand o noua transa, fara a impune conditii.

Guvernul ungar este, de asemenea, pregatit sa discute despre noua lege privind Banca Centrala, contestata de institutiile internationale, informeaza Wall Street Journal.

Aceasta tara are mare nevoie de imprumutul de 15 miliarde de euro de la FMI, in conditiile in care moneda locala, forintul, s-a depreciat, miercuri, la minimul istoric. In plus, vanzarea de obligatiuni a fost amanata de doua ori in mai putin de o saptamana.

"Se pot purta discutii pentru un acord de tip stand-by, dar trebuie sa obtinem cele mai avantajoase conditii", a declarat negociatorul-sef al Ungariei cu FMI, Tamas Fellegi, dupa o intalnire cu premierul Viktor Orban.

Conform publicatiei citate, Guvernul maghiar s-a razgandit in privinta tipului de acord pe care il dorest. Daca acesta opta la inceput pentru o intelegere de tip preventiv, care sa nu puna in pericol suveranitatea economica a tarii, Fellegi a dat de inteles ca renuntat la aceste restrictii.

"Suntem constienti ca situatia tarii noastre este extrem de grava", a completat negociatorul-sef maghiar.

Ungaria nu a reusit sa finalizeze intelegerea cu FMI, la mijlocul lunii decembrie, reprezentantii instiutiei criticand decizia acestei tari de a schimba legislatia in privinta Bancii Centrale a Ungariei (MNB).

Conform noului act normativ, care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie, Guvernul va alege adjunctii aguvernatorului MNB, Andras Simor, iar numarul persoanelor din consiliul ce decide politicile monetare a crescut, de la sapte la noua persoane.

Victor Căpitanu (ONE) la Quarterly Report: ”Trebuie să investim semnificativ, cât mai rapid, în acest sub-sector. E o oportunitate foarte mare de creștere”
Victor Căpitanu (ONE) la Quarterly Report: ”Trebuie să investim semnificativ, cât mai rapid, în acest sub-sector. E o oportunitate foarte mare de creștere”
Victor Căpitanu, CEO One United Properties, a participat la cea de-a cincea ediție a Quarterly Report, evenimentul #1 pentru companii la BVB, organizată de Ziare.com, alături de partenerul...
Ambițiile energetice ale României. Planul pe următorii cinci ani prevede o reducere drastică a emisiilor
Ambițiile energetice ale României. Planul pe următorii cinci ani prevede o reducere drastică a emisiilor
România are ambiții mari în ceea ce privește tranziția verde. Noua versiune a unui document strategic prevede termenul de 2045 pentru a atinge neutralitatea climatică, mai devreme cu cinci...
#Ungaria acord FMI, #Ungaria FMI, #Ungaria transa FMI, #economie Ungaria , #FMI
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Guvernul Orban a rezolvat problema Ungariei:
  1. Victor Căpitanu (ONE) la Quarterly Report: ”Trebuie să investim semnificativ, cât mai rapid, în acest sub-sector. E o oportunitate foarte mare de creștere”
  2. Ambițiile energetice ale României. Planul pe următorii cinci ani prevede o reducere drastică a emisiilor
  3. România, a patra cea mai slabă evoluție din UE în industrie – TradeVille
  4. De la ce dată devine obligatorie reciclarea hainelor vechi. Populația va trebui să colecteze separat deșeurile textile
  5. Investițiile imobiliare românești în Europa: Ce ține piața pe loc de la extindere în afara granițelor. „Nu simțim la fel de mult dorința de a pleca peste hotare”
  6. Noile reguli pentru pensionarea anticipată: ce privilegii au pierdut și ce au câștigat românii începând cu luna septembrie
  7. România a avut cele mai mari creșteri ale salariului brut din UE în al doilea trimestru al anului. Cum arată clasamentul european
  8. Pericolul închiderii unei fabrici a scos mii de oamenii în stradă. "Vieţile noastre nu sunt linii de producţie"
  9. Se caută o firmă care să facă studiul de fezabilitate pentru noul pod peste Dunăre de la Giurgiu. Care este valoarea contractului și de unde vin banii
  10. Investiții majore pregătite de Familia Dedeman, în străinătate. Karina Pavăl: „Și companiile cu capital românesc pot investi și pot performa pe scena globală"