Ungaria si-a achitat integral datoria fata de FMI

Miercuri, 07 August 2013, ora 22:34
4376 citiri
Ungaria si-a achitat integral datoria fata de FMI

Banca Centrala din Ungaria (MNB) a anuntat miercuri ca a rambursat integral imprumutul acordat de Fondul Monetar International (FMI) Budapestei pentru iesirea din criza.

"Pe 6 august, Banca Centrala a Ungariei a rambursat Fondului Monetar International suma integrala reprezentand imprumutul acordat in 2009. Astfel, nu mai datoram nimic institutiei monetare", se arata intr-un comunicat citat de AFP, potrivit Malaysia News.

Ungaria cere FMI sa-si inchida biroul din Budapesta

La scurt timp dupa instalarea guvernului de dreapta al lui Viktor Orban, in 2010, Budapesta a inceput sa-si controleze singura afacerile financiare, introducand masuri controversate precum cea mai ridicata taxa pentru banci din Europa si taxe speciale pentru afaceri, ceea ce a generat tensiuni in relatia cu Fondul.

In 2009, Ungaria a primit 1,45 miliarde de euro de la FMI, reprezentand a doua transa dintr-un imprumut de 11,7 miliarde de euro, contractat de Budapesta in 2008, in plina criza. In total, vecinii unguri au imprumutat de la CE si de la FMI 20 de miliarde de euro.

Datoria a fost rambursata cu un avans de 10 luni fata de termenul limita stabilit prin acordul cu FMI, care era fixat pentru iunie 2014. Ungaria a inceput sa achite datoria in septembrie 2012, iar marti a rambursat FMI ultima transa restanta, de circa 721 de milioane de euro.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Ungaria achitat datorie FMI, #imprumut FMI Ungaria rambursat, #Budapesta returnat integral FMI , #FMI