Viviane Reding: Troica ar trebui desfiintata. Europa se poate descurca si fara FMI

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 16:10
1581 citiri
Viviane Reding: Troica ar trebui desfiintata. Europa se poate descurca si fara FMI
Foto: Arhiva

Troica formata din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI ar trebui desfiintata, intrucat Europa isi poate rezolva acum singura problemele, fara implicarea Fondului, a afirmat comisarul UE pentru Justitie, Viviane Reding, potrivit presei germane.

"Troica ar trebui desfiintata. (...) A fost necesara intr-o stituatie de urgenta, in care trebuia actionat urgent, dar acum Europa are experienta si instrumentele necesare pentru a derula analize adecvate si pentru a interveni in chestiuni economice si financiare", a declarat Reading, potrivit Stuttgarter Zeitung.

Europa isi poate rezolva acum problemele si fara implicarea FMI, a adaugat Reding.

Troica negociaza si supravegheaza programele de ajutor financiar pentru tarile cu probleme financiare din zona euro, precum Grecia, Portugalia, Irlanda sau Cipru.

Viviane Reding starneste noi controverse in UE - vezi ce-a mai propus

Germania a insistat constant ca FMI sa fie implicat in imprumuturile acordate acestor tari, pentru a avea o siguranta mai mare privind respectarea angajamentelor pentru reforme si masuri de austeritate.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat in iunie ca implicarea Fondului nu ar trebui sa fie o solutie permanenta. Schaeuble a afirmat ca institutia internationala s-ar putea retrage doar dupa incheierea actualelor programe, in timp ce Reading considera ca FMI ar putea parasi troica si in cateva luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Viviane Reding FMI Troica, #Viviane Reding desfiintare troica, #Viviane Reding Europa FMI , #FMI