Vladescu: FMI stie ca Romania si-a rezolvat marile probleme

Autor: Paul Barbu - Redactor
Sambata, 23 Iulie 2011, ora 19:35
1199 citiri
Vladescu: FMI stie ca Romania si-a rezolvat marile probleme
Foto: mondonews.ro

Desi reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) inca mai vin in "controale de rutina", in Romania, acestia stiu deja ca marile probleme pe care tara noastra le are s-au rezolvat, este de parere fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu.

"FMI stie ca marile probleme locale Romania le-a rezolvat. Problema la noi este ca, in momentul de fata, intreprinderile de stat inca nu au fost privatizate. Aceasta zona este una foarte profitabila, dar nu stim sa o gestionam", a declarat Vladescu, la Realitatea TV.

Acesta a afirmat ca din cauza politizarii managementului mentinut la nivel inalt in institutii, niciuna dintre companii nu mai este competitiva. "Exemplu CFR Calatori, care era singurul operator de pe segmentul sau, iar acum s-a trezit ca mai are 2-3 competitori si nu poate face fata concurentei", a mai spus Vladescu.

El crede ca FMI va pune o foarte mare presiune pe stat sa privatizeze cat mai multe dintre institutiile pe care le are in subordine, astfel reusind sa obtina o profitabilitate cat mai mare. Intrebat ce parere are despre vanzarea participatiei pe care statul o are la Petrom, acesta a spus ca este un mare esec.

Statul roman are un pachet total de 9,84% din capitalul social al celui mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud-Est.

#sebastian vladescu, #fmi Romania, #privatizari institutii stat , #FMI