Bucurestenii nu raman fara caldura la iarna: Datoriile ELCEN, esalonate pe doi ani

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 14:50
1902 citiri
Bucurestenii nu raman fara caldura la iarna: Datoriile ELCEN, esalonate pe doi ani
Foto: Romgaz

ELCEN si Romgaz Medias (SNG) au convenit ca livrarea de gaze catre furnizorul de energie termica al Bucurestiului sa nu fie sistata la 15 octombrie, astfel ca bucurestenii vor beneficia in aceasta iarna de apa calda si caldura la parametri normali, a anuntat marti ELCEN.

Datoriile ELCEN catre Romgaz, de 362 milioane lei, vor fi esalonate pe o perioada de doi ani. Directorul general al ELCEN Bucuresti, Marcel Nicolaescu, estimeaza ca pana la 10 octombrie compania va semna protocolul cu Romgaz.

Compania din Medias a anuntat luni ca va sista livrarile de gaze naturale catre Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), furnizorul de energie termica al Bucurestiului, daca societatea nu prezinta pana la 15 octombrie un program ferm de stingere a datoriilor pe care le are fata de Romgaz.

Romgaz ameninta: Bucurestiul va ramane fara caldura la iarna (Video)

Consiliul de Administratie al Romgaz a decis prelungirea pana la 15 octombrie a contractului de furnizare de gaze naturale catre ELCEN, se arata intr-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Contractul in derulare, in baza caruia se deruleaza relatiile comerciale intre Romgaz si ELCEN, expira la 30 septembrie.

"Neprezentarea programului mentionat (de stingere a datoriilor restante, n.r.) va conduce la sistarea livrarilor de gaze naturale incepand cu data de 16 octombrie 2015", se arata in raportul Romgaz.

Conducerea Romgaz noteaza ca va notifica Electrocentrale Bucuresti si va informa actionarul majoritar Electrocentrale Bucuresti in raport cu aceasta decizie a Consiliului de Administratie al Romgaz.

ELCEN furnizeaza 90% din energia termica a Bucurestiului si este controlat de stat, prin Ministerul Energiei.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat joi ca autoritatile discuta doua variante privind RADET si ELCEN, transferul unei parti din ELCEN catre primarie, respectiv falimentul regiei si constituirea unui "RADET 2", fara datorii. Ministrul a asigurat ca bucurestenii nu vor avea probleme la iarna cu caldura.

RADET este principalul datornic al ELCEN. ELCEN Bucuresti a inregistrat anul trecut afaceri de 1,9 miliarde de lei (428 milioane euro), in crestere cu 19% fata de 2013. Compania de stat a avut in 2014 un profit net preliminat de 30 milioane de lei, mai mic cu 41% fata de castigul de 51 milioane de lei din 2013.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#gaze iarna Bucuresti, #caldura iarna Bucuresti , #gaz
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Aici, DNA are de facut un dosar penal cuplului Tonta-Oparescu