Bulgaria si Rusia vor infiinta o companie pentru constructia South Stream

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 17:23
1120 citiri
Bulgaria si Rusia vor infiinta o companie pentru constructia South Stream
Foto: Novinite.com

Sofia si Moscova vor infiinta, in luna noiembrie, o companie de tip joint venture pentru constructia partii bulgare a gazoductului South Stream, a anuntat directorul executiv al Gazprom, Alexei Miller.

In cadrul unei declaratii de presa, Miller (foto centru) a pus accentul pe faptul ca negocierile cu Sofia au progresat considerabil si ca South Stream, prin care se intentioneaza ocolirea Ucrainei in transportul de gaze dinspre Rusia spre Europa, va fi operational in 2015, relateaza Sofia News Agency.

In dimineata de vineri, Miller a purtat negocieri cu ministrul Economiei si Energiei din Bulgaria, Traicho Traikov, in care se crede ca s-a discutat despre scaderea preturilor la gaz si semnarea unui contract de livrare directa cu Gazprom. Nici una dintre cele doua parti nu a facut declaratii oficiale in legatura cu acest subiect.

Traikov a discutat deja o scadere a pretului la gaze cu oficialii rusi in luna iulie. Potrivit analistilor pietei energetice, Bulgaria isi va sustine acest punct de vedere aducand aminte de descoperirea recenta a unor depozite de gaz langa Kavarna si de contractele pentru constructia retelelor de transport de gaze spre Turcia si Grecia.

Pana in prezent, Bulgaria era sceptica in privinta South Stream. Inainte cu o zi de vizita lui Miller la Sofia, oficialii rusi au amenintat ca vor inlocuit Bulgaria cu Romania, ca principal nod de transport de gaze a gazoductului.

De asemenea, Bulgaria este implicata in constructia gazoductului Nabucco, privit drept rival al South Stream. Totusi, Bulgaria importa 70 la suta din energia de care are nevoie, iar Gazprom furnizeaza aproape toata cantitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Gazoduct South Stream, #compania Bulgaria Rusia, #transport gaze South Stream , #gaz
Comentarii