Christina Verchere, CEO al grupului petrolier OMV Petrom, al carui actionar majoritat este grupul austriac OMV, a declarat, pentru Reuters, ca pentru a investi intr-un proiect offshore in Marea Neagra, cerintele cheie nu sunt inca in vigoare.
"Noi credem ca dialogul ne poate apropia mai mult de o solutie si ca acest dialog trebuie sa continue", a spus Christina Verchere, intr-un e-mail, pentru Reuters.
CEO-ul OMV Petrom a adaugat ca amendamentele din Ordonanta Guvernului "raspund unor preocupari exprimate de industria petrolului si gazului si reprezinta un pas pentru revenirea la piata liberalizata a gazelor naturale", iar "acest proces ar trebui sa continue".
"Ramanem dornici sa avem un dialog cu autoritatile pentru a intelege care este calea de urmat", a concluzionat Verchere, pentru Reuters.
Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!Guvernul roman a adoptat, vineri, o formula mai putin stricta a taxei pe activele financiare ale bancilor, dar a mentinut impozitele pentru companiile din energie si telecomunicatii, asa cum le-a aprobat prima data la sfarsitul lunii decembrie.
Astfel, firmele de energie, cu exceptia centralelor electrice de stat pe baza de carbune, vor plati o taxa de 2% pe cifra de afaceri obtinuta din activitatile pentru care au primit aviz de la ANRE. De asemenea, preturile la energie si gaze au fost plafonate pentru consumatorii casnici si CET-uri la 68 lei/MWh, intre 1 mai 2019 si 28 februarie 2022, dar prevederea a fost eliminata pentru consumatorii industriali.