Ziare.com

Psihoza cutremurelor, o roca tare in exploatarea gazelor de sist

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 10:54

   

Psihoza cutremurelor, o roca tare in exploatarea gazelor de sist
Concluziile preliminare ale geologilor romani alimenteaza ipoteza conform careia cutremurele din Galati reprezinta efectul activitatii de exploatare a gazelor si petrolului in zona. Un context nefast pentru Chevron, care tocmai a inceput la Vaslui, constructia primei sonde de explorare a gazelor de sist din Romania. Activitatea seismica neobisnuita din Galati redeschide, astfel, discutiile privind riscurile tehnologiei de fracturare hidraulica, in balanta cu beneficiile economice pe care le aduce exploatarea resurselor naturale.

Un punct de vedere preliminar al Institutului Geologic Roman indica exploatarea gazelor si petrolului din judet, printre factorii principali care ar fi putut provoca cele peste 200 de cutremure care s-au produs recent la Izoarele, Galati.

Pe de alta parte, si judetele Vaslui si Constanta, zone unde compania Chevron a concesionat mai multe perimetre pentru activitati de explorare si, eventual, de exploatare a gazelor de sist, reprezinta zone sensibile din punct de vedere geologic, la o activitate de exploatare.

Vezi ce se poate intampla cu doua judete de pe harta Romania, din cauza exploatarii de gaze de sist, in continuarea articolului Psihoza cutremurelor, o roca tare in exploatarea gazelor de sist (VIDEO) pe Business24.ro

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1120 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Psihoza, este adevarat! Dar justificata prin insasi procedeul tehnic

utilizat la extragerea gazelor de sist.
Teste similare au fost efectuate in nord-estul Elvetie, care s-au soldat cu o serie de mini-cutremure, exact ca la Galati.
In Europa, extractia gazelor de sist este tratata diferit: in Franta interzisa chiar!

 

 

Cetateni zonei IZVOARELE ,cereti despagubire STATULUI Ro

in valoare de 100% cu terenuri si case noi in zone unde nu sa extras gaze de sist.
Nu mai puteti locui in zona,case se pot prabusi, iar apa este contaminata definitiv si ireversibil.Veti castiga in proces cu statul , in Luxemburg daca in romania Nu.

 

 

Uuuups

Cineva de la ziare.com se joaca cu ID-urile. Nu persoana din poza a postat articolul.

 

 

Eu zic

Sa nu mai exploatam nimic - gaze, petrol, aur, fier si ce s-o mai gasi prin pamant. Ne punem o frunza imprejur, facem bordeie in pamant si traim natural.
Sau luam bani mai multi de la FMI, ca aia e baieti buni si ne da...

 

 

Catre Ziar Com....acest articol ati pute sa il intregiti..

Cu detali si Video din zone afectate similar in alte zone ale lumi. Multumesc.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor