Conducta de gaze dintre Romania si Bulgaria, gata pana la sfarsitul anului

Duminica, 12 Iunie 2016, ora 17:04
3133 citiri
Conducta de gaze dintre Romania si Bulgaria, gata pana la sfarsitul anului

Gazoductul care va lega Romania de Bulgaria pe sub Dunare va fi gata pana la finele acestui an, ceea ce va duce la cresterea securitatii energetice in cele doua tari, a declarat, duminica, ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, prezent la ceremonia de deschidere a Forumului Energetic Regional FOREN 2016.

"La sfarsitul acestui an vom finaliza interconectorul Romania-Bulgaria. Dupa mai multi ani de poticneli, in sfarsit acest proiect va fi dus la capat. Si noi, si bulgarii, vom beneficia prin cresterea securitatii energetice", a spus ministrul Energiei.

El a subliniat, in discursul sau, faptul ca Romania are unul dintre cele mai importante sisteme energetice din regiune.

"Romania are unul dintre cele mai importante sisteme energetice din regiune, e puternic, e solid, situatia lui se imbunatateste. Chiar daca sunt zone supuse unor transformari, tensiunile sunt rezultatul unui proces de imbunatatire. Suntem un contributor important la nivelul regiunii. Ne asiguram noi insine securitatea energetica si, chiar daca avem sincope, le facem fata, suntem un exemplu pozitiv pentru regiune", a spus Grigorescu.

In ceea ce priveste conducta de gaze BRUA (Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria), ministrul a aratat ca este pentru prima data intr-o lunga perioada de timp cand Romania s-a angajat sa realizeze 500 de kilometri de conducta noua, cu finantare europeana.

Totodata, el a adaugat ca Hidroelectrica, dupa ce va iesi din insolventa, va intra intr-un proces de modernizare.

"Hidroelectrica va incheia cat de curand, sper, un parcurs dureros de reasezare care a avut ca principal obiectiv sa regleze o serie de neajunsuri care ar fi putut s-o puna in genunchi. Acum, Hidroelectrica este foarte importanta si este important sa dezvolte si sa modernizeze capacitatile existente", a aratat Grigorescu.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...