Ziare.com

Doua noi zacaminte de gaze naturale, descoperite in Romania

Luni, 30 Martie 2015, ora 11:13

   

Doua noi zacaminte de gaze naturale, descoperite in Romania
Romgaz a anuntat, luni, ca a descoperit doua noi zacaminte de gaze naturale in Romania, astfel ca productia va creste cu 3%.

"Sonda de la Frasin, forata la o adancime de 4.100 de metri, se afla in perimetrul de explorare-dezvoltare-exploatare RG 04 Moldova Nord, zona in care Romgaz extrage gaze naturale inca din anul 1972. Prin acest foraj, finalizat in cursul luni ianuarie 2015, a fost pus in evidenta un zacamant de gaz-condensat, pentru care in acest moment se afla in derulare programul de dezvoltare.

Sonda de la Cris (comuna Danes, jud. Mures) este realizata la adancimea de 2.600 de metri si este cuprinsa in perimetrul RG 03 Transilvania Sud, unde exista unele dintre cele mai vechi zacaminte de gaze naturale din Romania. Descoperirea, realizata in cursul lunii ianuarie 2014, a identificat un nou zacamant de gaze naturale pe care in acest moment se desfasoara forajul mai multor sonde care vor permite evaluarea si dezvoltarea completa a acestuia", informeaza site-ul Romgaz.

Productia zilnica realizata prin aceste doua sonde noi este de peste 2.600 de barili echivalent petrol pe zi, adica aproximativ 3% din productia zilnica de gaze naturale a companiei.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Ambele zacaminte se inscriu in ceea ce inseamna zacaminte conventionale de hidrocarburi, mai precizeaza compania.

Petrom, nou zacamant de petrol si gaze: Poate fi cea mai mare descoperire in ultimii 30 de ani din Muntenia

"In ultimii ani, unul dintre cele mai importante obiective ale managementului Romgaz a fost si continua sa fie cresterea portofolului de resurse si rezerve de gaze, prin descoperirea unor zacaminte noi si prin dezvoltarea si imbunatatirea recuperarii resurselor deja descoperite. Pentru aceasta, compania a alocat resurse in crestere pentru reabilitarea si modernizarea facilitatilor existente, precum si pentru noi investitii in special in explorare geologica si exploatare.

Astfel, in anul 2014, Romgaz a realizat investitii de 1,085 miliarde de lei, din care cheltuielile pentru explorare geologica si exploatare au reprezentat circa 54%. Anularea declinului de productie realizata in ultimii 4 ani confirma potentialul existent in perimetrele de explorare si cele aflate in faza de dezvoltare-exploatare si ne incurajeaza sa intensificam eforturile pentru valorificarea acestui potential", a declarat Dumitru Rotar, director general adjunct la sectiunea Explorare si Productie a S.N.G.N. Romgaz S.A.

In continuare, compania se va concentra pe cautarea de solutii atat pentru cresterea productivitatii si a gradului de recuperare a zacamintelor vechi, cat si pentru descoperirea de noi zacaminte de titei si gaze.

Romgaz S.A. este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania.

C.P.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7285 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da? Pe asta cand il praduiti, ca mult n-a mai ramas! S-a dat liber?

Romgaz S.A. este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania.

 

@fourlea 11.42

- tout de suite ! :o))) 5/5 !

"Doua noi zacaminte de gaze naturale, descoperite in Romania"

foarte bine bravo

acum guvernul de ra=,hat trebuiesa scumpeasca din nou gazele,ca asa este obiceiul.

 

Pancescule,Guvernul asa cum il descrii tu trebuie sa ne lase in pace

Le recomand membrilor guvernului sa plece urgent in Patagonia, acolo unde cred ca ei isi vor putea desfasura activitatea in liniste. Shalom

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor