E.ON: Pretul gazelor ar trebui sa se majoreze cu doua cifre

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 22:45
1964 citiri
E.ON: Pretul gazelor ar trebui sa se majoreze cu doua cifre
Foto: Arhiva

Pretul gazelor ar trebui sa se majoreze cu doua cifre in acest an, pentru a se putea recupera o parte din costurile neacoperite din vanzarile de anii trecuti, potrivit directorului general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak.

"Trebuie sa ne asteptam ca majorarea pretului sa se intample in mai multi pasi, cu doua cifre, dar trebuie discutat cu autoritatile sa se gasesca solutii de protejare a consumatorilor vulnerabili" a spus Hajdinjak, citat de Evenimentul Zilei.

Potrivit spuselor sale, in 2009 si 2010, costurile neacoperite din vanzarea gazelor de catre companie au depasit 400 de milioane de lei. De asemenea, in primul trimestru din acest an, aceste costuri vor depasi 240 de milioane de lei.

"Avem nevoie urgenta de aceasta crestere a pretului, pentru ca industria de profil are probleme foarte mari. Piata a fost atat de dezechilibrata, incat daca am vrea sa ne recuperam toate pierderilor in timp scurt, socul ar fi imens", a precizat Hajdinjak.

Fondul Monetar International a cerut Guvernului Romaniei sa liberalizeze pretul energiei, iar, pana in 2015, vor urma o serie de majorari de preturi, cel mai probabil. Totusi, odata cu liberalizarea, nu sunt excluse si scaderi de preturi, mai ales pentru categoriile mai vulnerabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#pret gaze, #crestere pret gaze , #gaz
Comentarii
Poza vin_de_sfecla
vin_de_sfecla
rank 3
Consumatorii casnici din Romania platesc 293,43 EUR/1000 mc (0,0962 lei/Kwh+TVA, 10,479 Kwh/mc) iar pretul de extractie al gazului din productia interna este 160 EUR/1000 mc. Productia interna de gaze naturale acopera in totalitate consumul casnic