Ziare.com

E.ON: Pretul gazelor ar trebui sa se majoreze cu doua cifre

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 22:45

   

E.ON: Pretul gazelor ar trebui sa se majoreze cu doua cifre
Pretul gazelor ar trebui sa se majoreze cu doua cifre in acest an, pentru a se putea recupera o parte din costurile neacoperite din vanzarile de anii trecuti, potrivit directorului general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak.

"Trebuie sa ne asteptam ca majorarea pretului sa se intample in mai multi pasi, cu doua cifre, dar trebuie discutat cu autoritatile sa se gasesca solutii de protejare a consumatorilor vulnerabili" a spus Hajdinjak, citat de Evenimentul Zilei.

Potrivit spuselor sale, in 2009 si 2010, costurile neacoperite din vanzarea gazelor de catre companie au depasit 400 de milioane de lei. De asemenea, in primul trimestru din acest an, aceste costuri vor depasi 240 de milioane de lei.

"Avem nevoie urgenta de aceasta crestere a pretului, pentru ca industria de profil are probleme foarte mari. Piata a fost atat de dezechilibrata, incat daca am vrea sa ne recuperam toate pierderilor in timp scurt, socul ar fi imens", a precizat Hajdinjak.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Fondul Monetar International a cerut Guvernului Romaniei sa liberalizeze pretul energiei, iar, pana in 2015, vor urma o serie de majorari de preturi, cel mai probabil. Totusi, odata cu liberalizarea, nu sunt excluse si scaderi de preturi, mai ales pentru categoriile mai vulnerabile.
Citeste mai multe despre pret gaze crestere pret gaze
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1831 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Monopolul si mentalitatea afaceristilor

Nu poti liberaliza un pret in momentul in care ai din start un monopol ! Uniunea Europeana isi apara marile concerne si banci (de fapt aceasta este UE)!
Unele fabrici energofage importa carbune pentru a obtine o energie mai ieftina si nu vor fi afectate, iar acum baza consumului o reprezinta populatia si micile firme.
Va deveni mai rentabil sa utilizezi butelia cu gaze !!!

 

Consumatorii casnici din Romania platesc 293,43 EUR/1000 mc (0,0962 lei/Kwh+TVA, 10,479 Kwh/mc) iar pretul de extractie al gazului din productia interna este 160 EUR/1000 mc. Productia interna de gaze naturale acopera in totalitate consumul casnic

Salariul mediu net in decembrie 2010 a fost de 1.496 lei. Pentru consumatorii casnici din Romania pretul a 1000 mc de gaz este echivalentul a 83,56 % din salariul mediu net, acesta fiind cel mai ridicat procent din intreaga uniune. Unde in Uniunea Europeana se mai inregistreaza un asemenea pret exagerat al gazului livrat populatiei ?

In ceea ce priveste ponderea pretului a 1000 mc gaze naturale livrate consumatorilor casnici in salariul mediu net, pentru alinierea la standardele europene Romania ar trebui sa reduca pretul gazului natural livrat populatiei pana la ponderea medie europeana in salariul mediu net a pretului a 1000 mc gaz livrat populatiei

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor