Emil Boc: Guvernul nu stabileste pretul la gaze (Video)

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 19:27
1642 citiri
Emil Boc: Guvernul nu stabileste pretul la gaze (Video)
Foto: Realitatea TV

Guvernul nu are competente in stabilirea pretului la gaze naturale, a declarat premierul Emil Boc, miercuri.

Prim-ministrul a adaugat ca Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) este o institutie independenta, relateaza Mediafax, citata de Evenimentul Zilei.

De asemenea, intr-un interviu pentru televiziunea nationala, premierul a spus ca preocuparea sa principala este ca preturile, atat la gaze, cat si la benzina, sa fie cat mai apropiate de posibilitatile financiare ale romanilor.

"La benzina, in contextul in care taxele sunt 49% din pret, nu poate sa creasca cu 20%. Am dispus ANAF-ului sa faca o analiza amanuntita, sa vada daca se regaseste in cresterea profitului si daca se regaseste in plata taxelor. Am vazut primul raport, mi-a confirmat ce banuiam, sa vedem ce rezultate sunt in urma anchetei generalizate. Intr-o economie de piata, nu trebuie sa scapam totul de sub control", a precizat Boc, la TVR 1.

Marti, ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat ca reprezentantii Fondului Monetar International au solicitat liberalizarea preturilor la gaze naturale si la energia electrica.

Potrivit spuselor ministrului, acest lucru ar reprezenta unul din pasii necesari pentru a asigura cresterea economica a Romaniei, alaturi de restructurarea Companiei Nationale a Huilei.

Pana la mijlocul acestui an, Guvernul Romaniei trebuie sa prezinte Fondului Mondial International o noua formula de calcul pentru preturile la gaze si electricitate, a mai spus Ariton.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Emil Boc pret gaze, #liberalizare pret gaze , #gaz