Ziare.com

Gazele de sist - o "moda" care nu ne va ocoli

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 10:04

   

Gazele de sist - o "moda" care nu ne va ocoli
Tensiunile sociale si declaratiile politice pe tema exploatarii gazelor de sist in Romania fac parte dintr-un spectacol local cu deznodamant previzibil. O decizie in favoarea acestei proceduri reprezinta o chestiune de timp si nu de probabilitate, avand in vedere importanta economica si geostrategica in Europa, dar si volatilitatea politicienilor romani.

In aprilie 2012, Victor Ponta prelua puterea executiva cu o motiune de cenzura care critica exploatarea gazelor de sist, urmand a include in programul de guvernare un moratoriu impotriva aceste activitati. In urma cu cateva zile, acelasi Victor Ponta face o cotitura abrupta: "eu sunt pentru explorari, pentru ca nu se exploateaza nimic mai repede de cinci ani. Si daca in urma acestor explorari se va descoperi ca Romania poate exploata gaze de sist in conditii sigure pentru mediu, voi fi in favoare".

Romania, Bulgaria si Ungaria insumeaza zacaminte estimate de 538 miliarde de metri cubi de gaze de sist, potrivit unui raport al Agentiei americane de informatii pentru energie.

Afla care sunt mizele acestor exploatari atat in Romania, cat si in Europa, in continuarea articolului Gazele de sist - o "moda" care nu ne va ocoli pe Business24.ro

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2486 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romanilor, gazele de sist nu va vor ocoli prea mult! Va vor lovi

direct in bot!
Chiar de la prima galeata de apa trasa din put!
Jucati-va voi cu focul, veti regreta mai tirziu, cind veti avea copii cu trei urechi si 11 degete!
Deja traiti intr-o poluare insuportabila de suprafata, vreti sa porcaiti si pinzele de ape freatice? Culturile diverse? Credeti ca ce fac amerlocii in desertul mexican merge si la Mamaia? de ce nu incercati intii o bomba atomica, macar va incalziti un pic...

 

Atentie....NU fie deaccord cu extractia gazelor

Poluare pänzei de apa freatica va fi rapidä....sau mai bine zis
imedeat dupä extractia gazelor de sist.
Cautä informati in USA...de groazä

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor