Germania acuza SUA ca vor sa blocheze gazoductul Nord Stream 2: Europa va raspunde cu fermitate

Vineri, 18 Mai 2018, ora 12:43
4645 citiri
Germania acuza SUA ca vor sa blocheze gazoductul Nord Stream 2: Europa va raspunde cu fermitate
Foto: Facebook/Peter Altmaier

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, un colaborator apropiat al cancelarului Angela Merkel, acuza SUA ca vor sa blocheze constructia gazoductului Nord Stream 2 pentru a sustine exporturile proprii.

Altmaier a aparat proiectul Nord Stream 2, care este respins de majoritatea statelor est-europene si de Statele Unite, care sustin ca prin ocolirea Ucrainei gazoductul va mari controlul Rusiei asupra tarilor care depind de vanzarile rusesti de energie, arata Reuters.

Inaintea unui summit de vineri dintre cancelarul Angela Merkel si presedintele rus Vladimir Putin, Altmaier a spus ca Uniunea Europeana ar trebui sa garanteze ca Ucraina va continua sa beneficieze de comisioane de tranzit pentru gaze si dupa ce conducta Nord Stream 2 va fi construita pe sub Marea Baltica.

"Sunt in cautare de piete, putem intelege asta si le pot gasi cu usurinta aici. Dar gazele de sist sunt mai scumpe decat gazele livrate prin conducte, asa ca doar blocarea Nord Stream 2 nu va garanta exporturile", a spus Altmaier.

Acesta a adaugat ca Europa va raspunde cu fermitate la incercarile Statelor Unite de a-si plasa interesele proprii inaintea celor ale partenerilor.

"Statele Unite sunt prietenii si partenerii nostri si vrem sa aparam valorile noastre comune. Dar daca este America First si isi pun interesele proprii inaintea altora, atunci trebuie sa se astepte ca Europa isi va defini propriile interese si va lupta pentru ele", a avertizat Altmaier.

Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Meciul socio-economic din România pune mari probleme afaceriștilor. Micii antreprenori cad pe capete, iar cei care speră la statutul de întreprinzător se întreabă de mai multe ori dacă...
Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
Florin Andrei, analist fiscal, fost secretar de stat în Guvern, în 2021, trage semnalul de alarmă. Guvernul PSD+PNL va introduce și va majora noi taxe și impozite. Marcel Ciolacu are nevoie de...
#ministru neamt SUA gazoduct, #Peter Altmaier ministru german , #gaz
  1. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  2. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  3. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  4. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  5. Platforma X a lui Elon Musk înșală utilizatorii și încalcă regulile pentru conținutul online, acuză Uniunea Europeană
  6. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  7. Microsoft anunță noi prețuri pentru abonamentele Game Pass Xbox
  8. Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
  9. Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung
  10. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA