Ziare.com

Anunt de ultima ora de la Guvern despre pretul gazelor pentru romani

Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 22:37

   

Anunt de ultima ora de la Guvern despre pretul gazelor pentru romani
Gazele nu se vor scumpi pentru populatie, potrivit unei hotariri aprobate, miercuri, in sedinta de guvern.

"Pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clientii casnici si producatorii de energie termica, numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica destinata consumului populatiei, produsa in centrale de cogenerare si in centrale termice, este de 53,30 lei/ MWh.

Pentru buna functionare a pietei gazelor naturale si evitarea unui comportament speculativ, este necesara inclusiv stabilirea unui pret al gazelor naturale din productia interna inmagazinate, destinate clientilor casnici si producatorilor de energie termica, numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica destinata consumului populatiei, produsa in centralele de cogenerare si in centralele termice, la nivelul celui din perioada injectie la care se adauga tarifele aferente prestarii serviciilor de inmagazinare subterana, aprobate de ANRE", se arata in hotararea de guvern, inclusa in lista de acte normative aprobate, miercuri, de Executiv.

Pretul de 53,30 lei/ MWh este valabil pana la 30 iunie 2015.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

In nota de fundamentare publicata a actului normativ, publicata la finalul anului trecut de Ministerul Energiei, se arata ca "avand in vedere ca in perioada octombrie-decembrie 2014 nu a fost respectata etapa de majorare a pretului productiei interne de la 53,3 la 54,6 lei/MWh stabilit prin Memorandumul cu tema 'Calendar de eliminare a preturilor reglementate la gaze naturale', prin proiectul de act normativ se propune mentinerea pretului de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clientii casnici si producatorii de energie termica, numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica destinata consumului populatiei, produsa in centralele de cogenerare si in centralele termice, la un nivel de 53,30 lei/MWh pentru perioada ianuarie - iunie 2015".

Documentul mai mentioneaza ca Guvernul va elabora, la propunerea ANRE, un nou grafic de liberalizare pentru perioada 1 iulie 2015 - 30 iunie 2021, care va tine cont de trendul descrescator al evolutiei preturilor hidrocarburilor, precum si de perioada mai lunga de eliminare treptata a preturilor reglementate ce va fi agreata cu institutiile financiare internationale.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2682 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si dupa Iulie?

Ce se modifica? Ca doar sunt pamantul Romaniei! Nu din Nigeria!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor