Masuri de urgenta in Italia pentru a economisi gazul

Marti, 07 Februarie 2012, ora 09:18
1223 citiri
Masuri de urgenta in Italia pentru a economisi gazul

Italia a adoptat un plan de urgenta ce prevede activarea unor centrale electrice pe ulei combustibil si reducerea furnizarii de gaze catre anumite companii, in urma scaderii cu 30% a livrarilor de gaze ale Gazprom, a anuntat Ministerul Dezvoltarii Economice.

Decizia a fost luata luni de Comitetul de supraveghere si urgenta, care se va intruni din nou marti.

Masura a fost necesara din cauza "valului exceptional de frig, care a determinat un varf istoric al consumului de gaz, si a nivelului redus de livrari din partea Rusiei", a explicat ministerul.

Grupul ENI a anuntat ca va fi obligat sa intrerupa furnizarea de gaze pentru o parte din clientii industriali incepand de joi. "Ne aflam intr-o situatie de urgenta si am reactionat majorand importurile de gaze din Algeria si din nordul Europei via Elvetia", a explicat directorul general al ENI, Paolo Scaroni, estimand ca situatia se va ameliora la sfarsitul saptamanii.

La randul sau, ministrul dezvoltarii economice, Corrado Passera, a apreciat situatia drept "grava din cauza diminuarii fluxurilor de gaz care sosesc din Rusia si Franta". El a precizat ca, daca va fi necesar, se va apela la rezervele de gaz aflate la dispozitie.

Gazprom a redus livrarile de gaz catre Uniunea Europeana din cauza necesitatilor crescute ale Rusiei, masura determinand o diminuare puternica a aprovizionarii in Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Slovacia si Romania.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Italia plan urgenta gaze, #Italia gaz rusesc , #gaz