"Miliardarul ciocolatei" din Ucraina, favorit la prezidentiale: Germania ar trebui sa boicoteze gazul rusesc!

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 10:41
2831 citiri
"Miliardarul ciocolatei" din Ucraina, favorit la prezidentiale: Germania ar trebui sa boicoteze gazul rusesc!
Foto: Bild

Favoritul la alegerile prezidentiale din Ucraina, miliardarul Petro Porosenko a declarat ca Germania ar trebui sa boicoteze gazul rusesc.

Intrebat de jurnalistul publicatiei Bild de ce prima putere economica europeana ar trebui sa adopte aceasta masura, el a raspuns ca "uneori, trebuie sa platim pretul democratiei".

"Cea mai buna sanctiune ar fi ca Germania sa boicoteze gazul rusesc. Acest lucru va ingenunchea Rusia. Germania si Europa ar putea sa isi acopere necesitatile din surse alternative", a sustinut Petro Porosenko.

Totusi, un oficial neamt a sustinut contrariul, saptamana trecuta. "Europa nu are o alternativa rezonabila la gazele rusesti", a declarat, vineri, ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel. El a adaugat ca "si in cele mai negre perioade ale Razboiului Rece, Moscova si-a respectat contractele".

Europa nu are o alternativa la gazele rusesti - oficial german

Pe de alta parte, miliardarul ucrainean considera ca anexarea Crimeii reprezinta o grava incalcare a legilor internationale si ca Ucraina nu o va recunoaste niciodata.

"Trebuie sa purtam un dialog cu Rusia de dragul sigurantei noastre. Insa Crimeea nu va fi ignorata in discutiile noastre. In acelasi timp, avem nevoie ca Occidentul sa ne asigure protectie. Nu mai e vorba doar de tara noastra, ci de toate statele care pot fi atacate in viitor, chiar si Germania e in pericol. Sa ne amintitm ca in urma cu sase luni nu ne gandeam la o invazie in Crimeea", a adaugat Petro Porosenko.

Favorit la prezidentiale

Petro Porosenko, un om de afaceri si deputat in varsta de 48 de ani care are o avere estimata de Forbes la 1,6 miliarde de dolari, se afla in fruntea sondajelor de opinie pentru alegerile prezidentiale din Ucraina.

Mai exact, el ar obtine 24,9% din sufragii, plasandu-se in fata fostului campion mondial la box Vitali Kliciko (8,9%), care s-a retras din cursa, si a fostului premier Iulia Timosenko (8,2%).

Porosenko detine un imperiu al ciocolatei, la care va renunta daca va ajunge seful statului.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#miliardar Ucraina boicot gaze Rusia, #Germania boicot gaze Rusia, #Germania gaze Rusia, #gaze rusia , #gaz